Acord de colaborare între Radio România și TeleRadio-Moldova

Vineri, 4 martie, a fost semnat Acordul de colaborare dintre Societatea Română de Radiodifuziune şi IP Compania Teleradio Moldova. Documentul a fost semnat de către Răzvan Ioan Dincă – Președinte Director General Radio România și de Vlad Țurcanu - Director General Teleradio-Moldova. A fost prezent la eveniment ES Victor Chirilă, Ambasador al Republicii Moldova la București.

Primul acord bilateral pe care l-a semnat Radioul Public după apariţia Legii de organizare şi funcţionare 41, in 1994, a fost cu Teleradio- Moldova. De atunci şi până în prezent, cele două instituţii nu au încetat să colaboreze, în principal în zona schimbului de informaţii şi emisiuni. Schimbul reciproc de experienţă şi tehnologii, consultările în domeniul studiilor de audienţă şi ale relaţiei cu ascultătorii, realizarea de programe comune, corespondenţe, schimbul de artişti şi formaţii muzicale sunt doar câteva dintre prevederile Acordului.

Consider că întâlnirea de azi, pe lângă caracterul concret - cel al semnării Acordului de colaborare dintre Societatea Română de Radiodifuziune şi Compania „Teleradio-Moldova”, are şi o valoare simbolică. Am convingerea că semnarea noului Acord de colaborare va consolida legăturile dintre instituţiile noastre, iar întâlnirea cu domnul director general Țurcanu a fost un bun prilej de a identifica principalele provocări cu care ne confruntăm dar, mai ales, un bun prilej pentru a găsi împreună răspunsuri la întrebările ce ne frământă. ... Domnule Țurcanu, am preluat mandatele de conducători ai mediei publice din România şi Moldova cam în aceeaşi perioadă, avem în faţă un mandat deloc simplu având în vedere conjunctura internaţională actuala, de aceea, acum, poate mai mult ca oricând avem datoria să...ţinem aproape.” a declarat Răzvan Ioan Dincă, Preşedintele Director general al Societăţii Române de Radiodifuzune.

Ştiţi foarte bine că în urmă cu o săptămână am examinat şi posibilitatea amânării acestei întâlniri simbolice şi foarte calde după cum s-a dovedit, dar am insistat să ne păstrăm agenda pentru că în felul acesta arătăm că războiul din Ucraina nu ne-a turnat plumb în picioare şi nu ne face să încremenim în toate proiecţiile noastre de viitor, dimpotrivă, o privire către viitorul relaţiilor noastre dintre Radiodifuziunea din România şi Teleradio-Moldova trebuie să existe şi trebuie să se dezvolte, mai ales că anumite îndoieli cu privire la parcursul comun, dacă au existat în trecut, ele se spulberă în aceste zile, în care se vede cu o claritate debordantă cum se împart lumile şi cărei lumi îi aparţinem noi. Misiunea noastră este să adunăm oamenii laolaltă şi să le vorbim pe aceeaşi voce. Vă mulţumesc domnule preşedinte pentru o atitudine personală specială, pentru mine şi pentru colegii mei, îi mulţumesc domnului ambasador că ne este alături şi ne sprijină, asta însemnând că este vorba despre un proiect ce depăşeşte cadrul strict instituţional.” a declarat la finalul ceremoniei de semnare Vlad Țurcanu, Director General Teleradio-Moldova.

 

Foto: Alexandru Dolea/Radio RomâniaAdaugat: 4 Martie 2022
Actualizat: 4 Martie 2022