Alexandru Tomescu cântă Mozart la Sala Radio

Miercuri, 2 februarie (de la ora 19:00), Alexandru Tomescu, unul dintre cei mai apreciați violoniști români, va interpreta, pe celebra vioară de patrimoniu Stradivarius Elder-Voicu, una dintre creațiile ce poartă semnătura lui Mozart: Concertul nr. 5 pentru vioară şi orchestră. Creată în 1775, lucrarea a avut premiera chiar în acel an, la Salzburg, în perioada sărbătorilor de iarnă. Evenimentul prezentat de Orchestra de Cameră Radio la Sala Radio se va desfășura sub bagheta lui Radu Popa, dirijor permanent al Filarmonicii Banatul – Timișoara.

Seara de la Sala Radio va debuta cu Simfonia pentru suflători în sol minor, creație a cunoscutului compozitor italian de operă Gaetano Donizetti și se va încheia cu Dvořák – Serenada în Mi major pentru orchestră de coarde.

Concertul va fi transmis live pe calea undelor, pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical, și în streaming audio pe site-urile celor două posturi de radio.

Biletele sunt disponibile în sistem online pe www.iabilet.ro, dar și în magazinele Flanco, benzinăriile Rompetrol, Metrou Unirii 1, magazinele Muzica, IQ BOX, Uman și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, prin PayPal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factură la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier, oriunde în țară.

Accesul în Sala Radio va fi permis doar în condițiile respectării reglementărilor legale în vigoare.


Adaugat: 2 Februarie 2022
Actualizat: 2 Februarie 2022