Andrei Pippidi la „Vorba de cultură”

Ajunsă la al doilea volum, cartea „Case şi oameni din Bucureşti” de Andrei Pippidi propune cititorului zeci de microistorii, de incursiuni în trecutul mai apropiat sau mai îndepărtat, prilejuite, toate, de contemplarea câte unui colţ, a câte unei clădiri din capitala noastră. La Radio România Cultural, emisiunea „Vorba de cultură” vi-l prezintă pe autorul acestei cărţi şi vă invită să participaţi la o neobişnuită căutare de comori arhitectonice şi storice.

Andrei Pippidi (n. 1948, Bucureşti) este profesor la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti, în al cărei corp didactic a intrat din 1990, având două doctorate – la Cluj, în 1981, şi la Oxford, în 1986. A fost Preşedinte al Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice (1997-2001) şi  Director al Institutului Român de Istorie Recentă (1999-2001). A publicat numeroase cărţi de istorie medievală şi modernă şi, pe parcursul a zece ani, a editat şase dintre volumele bunicului său, istoricul Nicolae Iorga.

Ascultaţi-l pe Andrei Pippidi în emisiunea „Vorba de cultură”, difuzată pe Radio România Cultural de luni, 8, până vineri, 12 octombrie, începând cu ora 12.00.

Realizator: Ema Stere.

 



Adaugat: 8 Octombrie 2012
Actualizat: 8 Octombrie 2012