Caravana Bicicleta porneşte spre Târgu Mureş

Anul acesta, Caravana Bicicleta va porni la drum în 29 mai, din localitatea harghiteană Firtuşu şi va trece prin 100 de localităţi din judeţele Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu şi Mureş, pentru a ajunge în Târgu Mureş în 6 iunie.

Caravana ciclistă, aflată la a XIV-a ediţie, este un eveniment marca Radio Tg. Mureş care promovează stilul de viaţă sănătos, în armonie cu natura. Echipa de biciclişti a radioului va parcurge timp de 9 zile, circa 600 de km, la pas şi la pedală, prin 5 judeţe din Transilvania, pe traseul:

29 mai: Firtuşu - Ciucsângeorgiu (jud. Harghita);

30 mai: Ciucsângeorgiu - Brăduţ (jud. Covasna);

31 mai: Brăduţ - Sf. Gheorghe (jud. Covasna);

1 iunie: Sf. Gheorghe - Tărlungeni (jud. Braşov);

2 iunie: Tărlungeni – Zărneşti, Plaiu Foii;

3 iunie: Zărneşti, Plaiu Foii - Sâmbăta de Sus (jud. Braşov);

4 iunie: Sâmbăta de Sus - Biertan (jud. Sibiu);

5 iunie: Biertan - Veţca (jud. Mureş);

6 iunie: Veţca (jud. Mureş) - Târgu Mureş (sosire la sediul Radio România Tg. Mureş).

Puteţi urmări traseul caravanei accesând linkul: www.bikemap.net/ro/route/2580261-gurul-a-radio-2014-caravana-bicicleta-rtm/#gsc.tab=0.

O retrospectivă care va surprinde cele mai interesante momente ale Caravanei Bicicleta va fi difuzată la Radio Târgu Mureş.

Dacă doriţi să fixaţi o întâlnire cu membrii caravanei, să adresaţi întrebări ori să vă exprimaţi o opinie, o puteţi face la nr. de telefon 0766.827.092, valabil în reţeaua Cosmote.

Echipa Radio Tg. Mureş este alcătuită din: Radu Florea, Kádár Zoltán, Gabriela Pîncă, Sorin Şchiopu, Antal Erika, Borbély Zoltán, Ioan Tătar, Antal Erika şi Szasz Lászlo.

Printre obiectivele proiectului se numără: întâlnirile şi discuţiile echipei caravanei de biciclişti cu ascultătorii din localităţile de pe traseu; promovarea şi susţinerea unui stil de viaţă activ şi sănătos prin practicarea cicloturismului şi militarea pentru un mediu cu un nivel cât mai scăzut de poluare; promovarea condiţiilor propice practicării acestui stil de viaţă (realizarea şi integrarea în sistemul de circulaţie a pistelor speciale pentru biciclişti); dezvoltarea turismului activ, nemotorizat, prin identificarea obiectivelor turistice din judeţele Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu care vor fi promovate la Radio Tg. Mureş; creşterea interesului pentru cunoaşterea şi protejarea patrimoniului natural, precum şi a celui arhitectonic din această zonă.

Ediţia 2014 a acestei originale campanii de imagine vine cu un suflu nou după o binemeritată recunoaştere a ideii şi a notorietăţii de care s-au bucurat ediţiile anterioare ale evenimentului. În 2012 a venit şi recunoaşterea internaţională: locul I la secţiunea Radio a Festivalului Internaţional de Emisiuni pentru minorităţi Plaiul meu natal, de la Ujgorod (Ucraina) şi nominalizarea la Premiile Festivalului European de Radio, Televiziune şi Presă OnLine, Prix Europa, Berlin 2012 (Germania), la secţiunea Radio Market Place of Innovation, pentru emisiunea trilingvă Caravana Bicicleta Radio Tg. Mureş - The Rolling Media Caravan of Radio Tg. Mures.

Caravana Bicicleta 2014 este pusă pe roţi cu sprijinul partenerilor: Mammouth Tyres - Tg.Mureş, Halupex SRL - Lupeni, Mr. Big - Brădeşti, Laszlo Constr SRL - Morăreni, Novobond SRL - Tg. Mureş, Pensiunea Kassay - Frumoasa, Serviciile Salvamont Zărneşti şi Covasna, Pensiunea Belmonte din Sâmbăta de Sus şi cu participarea comunităţilor locale din Firtuşu, Ciucsângeorgiu, Tărlungeni şi Veţca.

Ascultă zilnic Radio Târgu Mureş, intră pe site-ul nostru www.radiomures.ro şi pe paginile de socializare facebook.com/Radiortm sau twitter.com/radiomures, ca să afli unde opreşte caravana dar şi peripeţiile inerente şi să ne spui cum ai vrea să fie Transilvania pentru tine. Întotdeauna... Radio Tg. Mureş, un radio de cuvânt!
Adaugat: 29 Mai 2014
Actualizat: 29 Mai 2014