Celebrul concert de vioară semnat de Ceaikovski, cu Remus Azoiței și a sa Gagliano

Vineri, 10 iunie, de la ora 19:00, violonistul Remus Azoiței este invitat la Sala Radio unde va interpreta celebrul “Concert în Re major pentru vioară și orchestră” de Ceaikovski, o partitură intim legată de cariera sa artistică, fiind prima lucrare cântată în ipostază solistică, alături de orchestră.

Evenimentul prezentat de Orchetra Națională Radio se va desfășura sub bagheta dirijorului vienez Sascha Goetzel - care și-a început cariera ca violonist al celebrei Filarmonici din Viena și care a fost numit, începând din acest an, director muzical pentru două importante ansambluri muzicale: Orchestre National des Pays de la Loire (Franța) și National Youth Orchestra of Canada (Orchestra Națională de Tineret a Canadei). 

Seara de la Sala Radio se va încheia cu Simfonia a 4-a de Brahms. 

Remus Azoiței cântă pe o vioară Niccolò Gagliano, creată în 1750, despre care declara: "Vreo 3 ani de zile am tot încercat viori de lutieri celebri, sute de viori, și nici una nu mă mulțumea pe deplin. Într-o bună zi am intrat la un dealer din Londra și acest Gagliano stătea «cuminte» pe un birou. Am luat vioara și am cântat câteva note pe ea: în acel moment am știut că aceasta va fi vioara mea. Conceptul de «dragoste la prima vedere» poate fi încapsulat perfect în ceea ce s-a întâmplat în acele momente."

Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor, pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical, dar și LIVE online pe site-urile celor două posturi de radio.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021.314.68.00). Programul casei de bilete, pe www.orchestreradio.ro - secțiunea Bilete. Sunt disponibile și în sistem online pe iabilet.ro, dar și în magazinele Flanco, benzinăriile Rompetrol, Metrou Unirii 1, magazinele Muzica, IQ BOX, Uman și pe terminalele SelfPay. Online, puteți plăti cu cardul, prin PayPal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factură la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier, oriunde în țară.


Adaugat: 9 Iunie 2022
Actualizat: 9 Iunie 2022