Concert dedicat Zilei Naționale a României și sesiune de autografe Cristian Mandeal

Dacă vreți să aniversați Ziua Națională a României într-un cadru select, atunci un frumos concert la Sala Radio este o alegere inspirată. Joi, 1 decembrie, de la ora 19:00, apreciatul dirijor Cristian Mandeal se va afla la pupitrul Orchestrei Naționale Radio, într-un eveniment care va cuprinde partituri semnate de Ion Dumitrescu, Edward Elgar și Camille Saint-Saëns. 

Evenimentul îl are ca invitat special pe unul dintre cei mai importanți tineri muzicieni români: violoncelistul Cornelius Zirbo, care s-a perfecționat la Paris, unde a studiat în cadrul Clasei de Excelență de Violoncel a lui Gautier Capuçon, desfășurată la Fundația Louis Vuitton. Cornelius este și laureat a numeroase concursuri în țară și în străinătate și activitatea sa artistică s-a desfășurat deja pe patru continente. 

La Sala Radio, Cornelius Zirbo va interpreta Concertul în mi minor pentru violoncel și orchestră semnat de Edward Elgar. Seara se va deschide cu lucrarea compozitorului român Ion Dumitrescu - Preludiu simfonic. În partea doua a serii vă veți bucura de Simfonia nr. 3 în do minor - Simfonia cu orgă semnată de compozitorul francez Camille Saint-Saëns și îl veți aplauda la orgă pe Eduard Antal. 

La finalul acestui concert, publicul spectator este invitat în foaierul central al Sălii Radio pentru o sesiune de autografe oferite de dirijorul Cristian Mandeal pe compact-discul apărut anul acesta la Editura Casa Radio sub titulatura “Serenity”. Playlistul albumului cuprinde lucrări din epoci și universuri sonore diferite ce au, însă, o trăsătură comună: generează și amplifică starea de liniște și de introspecție. Înregistrările au fost recent realizate (2020, 2021) și reflectă o colaborare de tradiție între Orchestra de Cameră Radio și dirijorul Cristian Mandeal.

Albumul "Serenity – Orchestra de Cameră Radio, dirijor Cristian Mandeal" este disponibil la librăria Editurii Casa Radio și prin comandă online pe site-ul editurii www.edituracasaradio.ro. De asemenea, poate fi achiziționat de la partenerii de distribuție. 

Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor - pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical - și audio LIVE online, pe site-urile celor două posturi de radio.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro (secțiunea Bilete). Biletele sunt disponibile și în sistem online pe www.iabilet.ro. De asemenea, biletele sunt disponibile și în magazinele Flanco, benzinăriile Rompetrol, Metrou Unirii 1, magazinele "Muzica", IQ BOX, Uman și pe terminalele SelfPay. Online, puteți plăti cu cardul, prin PayPal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factură la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier, oriunde în țară. 
 
Foto: Alexandru "Ciumpy" Dolea/Radio România


Adaugat: 25 Noiembrie 2022
Actualizat: 25 Noiembrie 2022