Deschiderea oficială a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România - Brașov 2021

Cea de a doua ediție a Târgului de Carte GAUDEAMUS Radio România, organizată în acest an, s-a deschis astăzi, 25 august, în Piața Sfatului din Brașov. Evenimentul este organizat de Radio România, prin echipa Gaudeamus și Radio România Brașov FM, în colaborare cu Primăria Municipiului Brașov. 

Președintele de onoare al ediției este doamna Elena Vieru, cunoscut scriitor și cadru didactic. 

Timp de cinci zile, cartea e la înălțime în orașul de la poalele Tâmpei! 

Cel mai îndrăgit târg de carte din țară transformă Piața Sfatului într-un punct de atracție atât pentru brașoveni, cât și pentru miile de turiști aflați în aceste zile în oraș.Cei peste 30 de participanți, printre care se regăsesc majoritatea editurilor prestigioase din România, distribuitori de carte, jocuri educaționale și muzică,îi așteaptă pe toți cei aflați în fie în căutarea unor cărți și cadouri de vacanță, fie a titlurilor utile în noul an școlar, care va începe în curând.

Seria lansărilor de carte organizate în acest an la ediția brașoveană a Târgului GAUDEAMUS Radio România se va deschide joi, 26 august, la ora 18.00, iar în următoarele zile, pasionații evenimentelor culturale se vor putea delecta cu un adevărat maraton de lansări de volume recent publicate: peste 30 de titluri vor fi prezentate în următoarele zile, în cadrul câtorva întâlniri cu scriitori și editori din întreaga țară.

Târgul va fi deschis zilnic în intervalele orare 9.00 - 14.00 și 16.00 - 21.00, iar accesul publicului va fi permis în funcție de destinația spațiilor care vor găzdui standurile și evenimentele culturale organizate cu prilejul acestei edițiii.

Astfel, în spațiile dedicate prezentării și vânzării de carte, vor fi aplicate, atât de către organizator și participanți, cât și de către vizitatori, normele de prevenție specifice activităților de natură comercială. Accesul în pavilionul dedicat exclusiv evenimentelor editoriale se va realiza conform Ordinului comun al Ministerului Culturii și al Ministerului Sănătății (nr. 3.107/851/2021, cu modificări și reactualizări ulterioare). Iubitorii de carte care nu au împlinit încă vârsta de 18 ani sunt exceptați de la aceste norme, dar, pentru siguranța tuturor celor implicați, în spațiul alocat târgului este necesară respectarea regulilor de prevenție individuală.

Ca și la ediția precedentă a evenimentului, organizată în cursul lunii iulie la Oradea, pentru a oferi celor interesați de ofertele editoriale ale celor peste30 de participanți, posibilitatea de a „răsfoi”, fie și virtual, volumele prezentate la Târgul de Carte Gaudeamus Radio România, evenimentul în format fizic va fi dublat de o ediție online, găzduită de website-ul www.gaudeamus.ro.


Adaugat: 25 August 2021
Actualizat: 25 August 2021