Întâlnire la Radio România în cadrul proiectului RTV

Întâlnire la Radio România în cadrul proiectului RTV - Competențe cheie în producția media pentru radio, film și televiziune

Radio România a găzduit, în studioul T8, întâlnirea partenerilor proiectului “RTV- Competențe cheie în producția media pentru radio, film și televiziune”, proiect finanțat de Comisia Europeană, prin programul Erasmus +, KA2. Societatea Română de Radiodifuziune este coordonatorul acestui proiect avand ca parteneri Colegiul Tehnic Media din București, Universitatea Lumiere Lyon 2 din Lyon, Franța si Pixel - Associazione Culturale din Florența, Italia. Scopul principal al proiectului este dezvoltarea competențelor cheie ale specialiștilor și studenților în domeniul producției media pentru Radio, Film și Televiziune. În cadrul întâlnirii au fost prezentate ghiduri, metodologii și activități realizate prin proiectul “RTV- Competențe cheie în producția media pentru radio, film și televiziune”.

„Suntem mândri că vor beneficia  de rezultatele proiectului nostru tinerii studenți dar și experții în domeniul producției media din toată Europa. Obiectivul principal al proiectului nostru este de a face ajustările necesare tranziţiei  către producția media digitală pentru radio, film și televiziune”, a spus Mirela Nicolae, expert în cadrul proiectului, la sfârşitul întâlnirii.

Colegiul Tehnic Media din București este un colegiu specializat, unic în România, care formează viitori profesioniști în domeniul producției media.

Universitatea Lumiere Lyon 2 din Lyon, Franța, este o prestigioasă instituţie de învăţământ  de studii umaniste. Institutul de Comunicare, care funcționează ca parte a universității, pregătește viitori jurnaliști și experți în media.

Pixel - Associazione Culturale din Florența, Italia, este un ONG activ în domeniul educației, cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul educației la nivelul UE.Adaugat: 17 Februarie 2022
Actualizat: 18 Februarie 2022