KIRA FROLU cântă MOZART

Miercuri, 9 martie 2022, de la 19.00, veți avea ocazia să o aplaudați pe Kira Frolu la SALA RADIO. Alături de ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO, tânăra pianistă va interpreta MOZART: Concertul nr. 9 pentru pian și orchestră - Jeunehomme, creat de marele Amadeus la doar 21 de ani. 

Întregul eveniment se va derula sub bagheta unui alt muzician de origine română care și-a construit o carieră frumoasă în străinătate și mai ales în Franța, țara sa de adopție: dirijorul CHRISTIAN CIUCĂ. 

În cea de-a doua parte a concertului de la Sala Radio, Christian Ciucă propune publicului român o altă lucrare monumentală: Dixit Dominus de HANDEL, partitură interpretată cu participarea CORULUI ACADEMIC RADIO (dirijat de CIPRIAN ȚUȚU) și a soliștilor vocali CECILIA BUCERZAN, ANDREEA POŞCHINĂ, EMANUELA SĂLĂJAN, NICOLAE SIMONOV și CRISTIAN COANDĂ.

Născută la București în anul 2000, tânăra pianistă KIRA FROLU este studentă în ultimul an la Academia Regală de Muzică din Londra și a concertat deja în numeroase săli de prestigiu din Europa, ca Wigmore Hall, Milton Court și St. Martin in the Fields - Londra, Royal Conservatoire of Scotland - Glasgow, fabrica de piane „Fazioli” - Italia, Ateneul Român și Sala Radio. În 2020, Kira Frolu a fost finalistă a concursului „Bursa Moștenitorii României Muzicale”, proiect organizat de Radio România Muzical.

- Concertul va fi transmis LIVE pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical, precum și audio online pe site-urile celor două posturi de radio.

- Biletele sunt disponibile în sistem online pe iabilet.ro și în magazinele Flanco, benzinăriile Rompetrol, Metrou Unirii 1, magazinele „Muzica”, IQ BOX, Uman și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, prin PayPal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factură la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier, oriunde în țară.

- Accesul în Sala Radio va fi permis doar în condițiile respectării reglementărilor legale în vigoare.


Adaugat: 8 Martie 2022
Actualizat: 8 Martie 2022