O săptămână întreagă dedicată lui Ion Caramitru, la Radio România Cultural

În săptămâna dedicată lui Ion Caramitru, Ema Stere și Atila Vizauer vor programa o ediție In Memoriam a emisiunii "Vorba de cultură", în care Ion Caramitru povestește despre proiectele și credințele sale artistice. Programul va fi difuzat zilnic, de luni până vineri de la ora 12.00.

De asemenea, seara, după Jurnalul orei 22.00, publicul Radio România Cultural va putea asculta câteva dintre rolurile memorabile realizate de Ion Caramitru în studiourile Teatrului Național Radiofonic, dar și fragmente din poeziile recitate de marele actor la Radio România.

Astazi, 6 septembrie, de la ora 22.15 sunteți invitați să ascultați primul spectacol radiofonic IN MEMORIAM ION CARAMITRU - "Shylock" de Gareth Armstrong. Premiul UNITER pentru "Cel mai bun spectacol de teatru radiofonic realizat în anul 2011". 
 
Traducerea: Marian Popescu. Adaptarea radiofonică şi regia artistică: Răzvan Popa. Interpretează: Ion Caramitru. Regia de montaj: Monica Wilhelm. Regia de studio: Milica Creiniceanu. Regia muzicală: Stelică Muscalu. Inginer de sunet: Iulian Iancu. Redactor şi coordonator de proiect: Domnica Ţundrea. Înregistrare din anul 2011.

Radio România Cultural va difuza și o înregistrare istorică în care Ion Caramitru și Mircea Dinescu rememorează evenimentele trăite împreună la Revoluția din decembrie 1989. La trei decenii de la acele momente, Radio România Cultural a făcut posibilă întâlnirea actorului Ion Caramitru și a poetului Mircea Dinescu, ambii amintindu-și ce s-a întâmplat atunci și cum au trăit acele ore. Înregistrarea realizată de George Gâlea în anul 2019 va putea fi ascultată vineri, 10 septembrie, de la ora 22.10.
 
Foto: Alexandru Dolea


Adaugat: 6 Septembrie 2021
Actualizat: 6 Septembrie 2021