Radio România, de 92 de ani împreună cu dumneavoastră

La 1 noiembrie Radioul public aniversează 92 de ani de la prima transmisie în eter – Alo, alo, aici Radio Bucureşti... au fost primele cuvinte care s-au auzit la radio. Profesorul Dragomir Hurmuzescu, primul preşedinte al Consiliului de Administraţie al nou înfiinţatei Societăţi de Difuziune Radiotelefonică din România,este cel care a făcut acest fapt posibil.

Ca recunoaştere a rolului determinant al Radioului în istoria României, Parlamentul României a adoptat, la 24 decembrie 2019, Legea nr. 255/2019 privind instituirea zilei de 1 noiembrie ca Zi Naţională a Radioului.

Din 1928, Radioul public şi-a asumat o misiune extrem de importantă şi, în cei 92 de ani de existenţă neîntreruptă,a transmis toate evenimentele semnificative din istoria României. La postul public de radio, în timpul celui de-al doilea război mondial, la 23 august 1944, a fost făcut anunţul că România s-a alăturat Aliaţilor. Vocile revoluţiei anticomuniste din decembrie 1989 au fost auzite în toată ţara şi graţie Radioului public. În zilele noastre, guvernanţii, politicienii, societatea civilă aleg în fiecare zi postul public de radio pentru a transmite mesaje către români.

Timp de 92 de ani, pe timp de pace sau război, în vremuri de prosperitate sau de criză, de-a lungul tuturor regimurilor politice, Radioul public a rămas un reper de credibilitate. Dând dovadă de echidistanţă, onestitate şi exigenţă profesională, jurnaliştii posturilor Radio România au câştigat încrederea milioanelor de ascultători.

Cu atât mai mult acum, în această perioadă dificilă – nu doar pentru România, ci şi pentru întreaga lume – oamenii au nevoie de stabilitate, de încredere, de seriozitate. Spunem cu mândrie că posturile Societăţii Române de Radiodifuziune oferă ascultătorilor lor toate acestea, zi de zi.

Cu o cotă de piaţă de 30% la nivel naţional şi cu peste 3,6 milioane de ascultători zilnic, Radio România este lider de piaţă, conform ultimului studiu de măsurare a audienţei. Radio România Actualităţi rămâne pe primul loc în Bucureşti, cu o valoare a cotei de piaţă de 16,5%, mult deasupra următorilor clasaţi, fiind ascultat zilnic de 231.000 de ascultători.

Împreună cu dumneavoastră suntem, de 92 de ani, Radio România. La mulţi ani, Radio România!Adaugat: 30 Octombrie 2020
Actualizat: 30 Octombrie 2020