Răzvan Suma cântă Saint-Saëns la Sala Radio

Violoncelistul Răzvan Suma, care și-a construit o bogată carieră internațională, ce cuprinde peste 1000 de concerte și recitaluri pe care le-a susținut, ca solist, pe toate continentele și 12 albume înregistrate, revine pe scena Sălii Radio. 

Vineri, 1 aprilie (de la ora 19:00), alături de Orchestra Națională Radio, acesta va interpreta Concertul nr. 1 pentru violoncel şi orchestră semnat de Camille Saint- Saëns, lucrarea fiind considerată de mari muzicieni, ca Rahmaninov sau Șostakovici, una dintre cele mai importante partituri pentru violoncel create vreodată. 

Premiera absolută a avut loc la Conservatorul din Paris în 1873 și printre cei care au înregistrat concertul se numără și celebrul violoncelist contemporan Yo-Yo Ma.

Evenimentul de la Sala Radio va fi dirijat de Grigor Palikarov. Acesta a fost timp de 20 de ani dirijor al Teatrului Național de Operă și Balet din Sofia și, din stagiunea 2008-2009, este dirijor al orchestrei radio Classic FM din Bulgaria. Pe lângă activitatea dirijorală din țara sa natală, Grigor Palikarov a fost invitat să dirijeze ansambluri din Italia, Polonia, Spania, Olanda, Japonia, Germania, Austria, Franța etc.

Seara de la Sala Radio se va încheia cu Simfonia nr. 6 – Patetica, semnată de Ceaikovski, una dintre cele mai emoționante partituri ale repertoriului simfonic.

Concertul va fi transmis LIVE pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical, precum și audio LIVE pe site-urile celor două posturi de radio.

Biletele sunt disponibile în sistem online pe iabilet.ro dar și în magazinele Flanco, benzinăriile Rompetrol, Metrou Unirii 1, magazinele Muzica, IQ BOX, Uman și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, prin Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factură la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier, oriunde în țară.
 
 
Foto: Alexandru "Ciumpy" Dolea/Radio România


Adaugat: 30 Martie 2022
Actualizat: 30 Martie 2022