Violonistul Valentin Șerban, invitat special la Sala Radio

Vineri, 18 februarie, de la ora 19.00, Valentin Șerban este invitat special la Sala Radio, unde va interpreta, alături de Orchestra Națională Radio, „Fantezia scoţiană pentru vioară şi orchestră” semnată de compozitorul german Max Bruch. 

„Seara scoțiană” propune și Simfonia nr. 3 - Scoţiana, de Felix Mendelssohn, inspirată de vizita acestuia în Marea Britanie în 1829, când a fost impresionat de ruinele capelei din Edinburgh, unde fusese încoronată Mary Stuart, regina Scoției. 

Evenimentul se va derula sub bagheta dirijorului de origine britanică, Rumon Gamba, care se bucură de o frumoasă carieră artistică europeană. A fost dirijor principal şi director muzical al NorrlandsOperan - Suedia, dirijor principal al Aalborg Symfoniorkester – Danemarca și dirijor principal şi director muzical al Iceland Symphony Orchestra – Islanda.

- Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor, pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical, precum și audio online pe site-urile celor două posturi de radio.

- Biletele sunt disponibile în sistem online pe iabilet.ro dar și în magazinele Flanco, benzinăriile Rompetrol, Metrou Unirii 1, magazinele Muzica, IQ BOX, Uman și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, prin Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factură la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier, oriunde în țară.

- Accesul în Sala Radio va fi permis doar în condițiile respectării reglementărilor legale în vigoare.


Adaugat: 16 Februarie 2022
Actualizat: 16 Februarie 2022