CSM apără reputația șefului DNA
Marius Voineag a fost ținta unor acuzaţiile formulate de lideri ai Uniunii Salvați România.
Publicat: 14 Martie 2024, 15:51
Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, joi, să apere reputaţia profesională a şefului Direcției Naționale Anticorupție.
Marius Voineag a fost ținta unor acuzaţiile formulate de lideri ai Uniunii Salvați România.
CSM consideră că afirmaţiile făcute de Cătălin Drulă şi Cristian Ghine sunt ”deosebit de grave, de natură să afecteze reputaţia” procurorului şi încrederea publică în instituţia pe care acesta o conduce.
Consiliul adaugă că declaraţiile ambilor politicieni, fără suport în realitate, ”sunt cert de natură să influenţeze negativ şi nejustificat opinia publică în legătură cu modalitatea în care procurorul îşi exercită profesia”.
”Maniera de exprimare şi limbajul utilizat au fost, în realitate, menite să inducă imaginea unui procuror care nu îndeplineşte condiţiile de ocupare a funcţiei din perspectiva calităţilor profesionale şi care are misiunea de a distruge instituţia pe care o conduce. Aceste alegaţii sunt de natură să depăşească imaginea proprie a conducătorului instituţiei şi să afecteze, prin raportare la managementul acestuia, întreaga activitate a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, considerat unul dintre cei mai vizibili actori ai sistemului judiciar”, se precizează într-un comunicat.
Secţia pentru procurori a CSM adaugă că ”a luat act de toate aceste alegaţii şi, analizând, a decis că limbajul utilizat de cei doi membri ai partidului politic, precum şi acuzaţiile aduse nu pot justifica în nici un moment legitimitatea unui eventual interes public”.
Cătălin Drulă a susținut că Marius Voineag este "un procuror favorabil puterii", care "deschide dosare Opoziție".
Liderul USR a reacționat vehement după ce foștii miniștri Vlad Voiculescu şi Oana Mihăilă au fost puși sub acuzare, alături de fostul premier Florin Cîţu, în dosarul achiziţiilor de vaccinuri anti-Covid.
Potrivit rechizitoriului, cei trei ar fi decis achiziţia a peste 52 de milioane de doze de vaccin peste necesarul real, aducând astfel un prejudiciu statului de peste un miliard de euro.
Citește și: Peste 600 de inculpați, trimiși în judecată de DNA în ultimul an