Dezastrul de la Ferma Dacilor: A opta victimă a incendiului, identificată
Toate cele 8 victime au fost identificate pe baza probelor ADN, trupurile lor fiind carbonizate.
Publicat: 06 Ianuarie 2024, 10:17 • Actualizat: 07 Ianuarie 2024, 12:33
Rămăşiţele celei de a opta victime a incendiului de la Ferma Dacilor au fost identificate de anchetatori, spun surse judiciare.
Acestea aparţin unui copil de 11 ani, care a murit alături de fratele și tatăl său în dezastru.
Toate cele 8 victime au fost identificate pe baza probelor ADN, trupurile lor fiind carbonizate.
Patronul complexului, Cornel Dinicu, cse află, de miercuri seară, în arest preventiv. Ceilalţi doi administratori ai Fermei Dacilor, Adrian Ristin şi Adelina Elena Ilie, au fost consemnați la domiciliu.
| Citește și: Administratorii Fermei Dacilor, în arest
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor le-a solicitat comisarilor din întreaga ţară să verifice dacă operatorii economici care activează în sectorul HoReCa deţin toate autorizaţiile necesare şi obligatorii corespunzătoare domeniului.
Inspectorii vor verifica doar dacă există respectivele documente, fără a analiza modalitatea în care au fost eliberate, situaţie care intră în sarcina exclusivă a autorităţilor care le emit.
Măsura este luată în contextul incendiului de proporţii izbucnit în a doua zi de Crăciun la Ferma Dacilor, care a ucis opt persoane şi a distrus complexul turistic.
Clădirea funcţiona fără autorizaţie de securitate la incendiu, amintește Radio România Actualități.
| Citește și: Şeful ISU Prahova a demisionat după dezastrul de la Ferma Dacilor
Într-un interviu pentru B1 TV, președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei a confirmat nereguli descoperite la Ferma Dacilor.
Instalațiile de electricitate erau subdimensionate, potrivit lui George Niculescu.
Complexul avea aviz doar pentru o pompă de apă și certificat de racordare pentru o casă de locuit cu panouri fotovoltaice, a precizat șeful ANRE.
”Unitatea turistică a funcţionat cu încălcarea prevederilor Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, H.G.R. nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcţii care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu şi a normativelor aplicabile în domeniu, respectiv fără obţinerea avizelor şi a autorizaţiilor ce ar fi trebuit emise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru funcţionarea corespunzătoare, şi fără respectarea normelor privind la incendiu şi a normativelor aplicabile în domeniu, respectiv fără obţinerea avizelor şi a autorizaţiilor ce ar fi trebuit emise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru funcţionarea corespunzătoare, şi fără respectarea normelor privind securitatea la incendiu. Situaţia expusă anterior a creat premisele izbucnirii şi propagării la data de 26.12.2023, în jurul orei 5,45, a unui incendiu ce a condus la distrugerea imobilului şi la decesul a 7 persoane fizice, sursa probabilă a incendiului fiind efectul termic al curentului electric”, a precizat Parchetul.