Protestele transportatorilor și negocierile cu autoritățile continuă
Traficul este îngreunat pe șoselele de centură ale unor orașe.
Publicat: 16 Ianuarie 2024, 12:31 • Actualizat: 16 Ianuarie 2024, 12:38
În paralel cu negocierile, protestele transportatorilor continuă marți, pentru a şaptea zi la rând.
Traficul este îngreunat pe șoselele de centură ale unor orașe, unde vehiculele grele circulă cu viteză redusă sau staționează pe prima bandă.
Zeci de tractoare şi utilaje agricole continuă să ocupe 3 din cele 4 benzi de circulaţie de pe DN2, pe tronsonul dintre oraşul Siret şi vamă.
În schimb, alți agricultori au anunțat că renunță la proteste.
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, luni seară, că Guvernul are soluții pentru cele mai multe dintre revendicările fermierilor, prezentate, luni seară, la întâlnirea de la Ministerul Agriculturii.
| Citește și: Problemele fermierilor, în dezbaterea Parlamentului European
Într-o intervenție televizată, șeful executivului a spus că există bani în buget pentru solicitările primite, dar că nu a existat timpul fizic pentru a a fi adoptate actele normative, după cum relatează Radio România Actualități.
"Aproape 99% din solicitările de la Ministerul Agriculturii s-au închis. Ce îmi e mie ciudă este că 90% dintre ele erau bugetate pe anul în curs. Era normal că nu am avut timp, niciun ministru nu putea să aibă timp în 3 zile, 4 zile să le și promoveze ca și hotărâri de Guvern sau ordonanţă sau dacă e nevoie de legi, după întâlnirile de la minister, toate problemele au fost rezolvate și cu creditarea și cu subvenționarea, o avem la motorină", a precizat Marcel Ciolacu, citat de Rador Radio România.
Între altele, premierului a dat asigurări că cerealele din Ucraina nu se vând în România, mai ales de când există un sistem de licențiere agreat de cele două state şi care a devenit un model la nivel european.