Recomandările directorului ANPC pentru minivacanța de 1 Mai
Nu cumpărați carne tocată din locuri neautorizate, deoarece riscați să achiziționați produse nesigure! În cazul berii, verificați integritatea ambalajului, limpedețea lichidului și data durabilității minime, îndeamnă Paul Anghel.

Articol de Matei Pavel, Publicat: 29 Aprilie 2025, 11:03 • Actualizat: 29 Aprilie 2025, 11:09
Conducerea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor transmite o serie de recomandări pentru o vacanță de 1 Mai în siguranță.
"(...) atunci când cumpărați produse alimentare, verificați cu atenție aspectul cărnii tocate și evitați achiziționarea produselor neetichetate! Eticheta trebuie să includă informații despre ingredientele alergene și termenul de valabilitate. Refuzați produsele cu etichete lipsă, modificate sau expirate. Nu cumpărați carne tocată din locuri neautorizate, deoarece riscați să achiziționați produse nesigure! În cazul berii, verificați integritatea ambalajului, limpedețea lichidului și data durabilității minime", scrie directorul general al ANPC, Paul Anghel, pe Facebook.
"Dacă petreceți ziua de 1 Mai în zone de agrement asigurați-vă că produsele sunt expuse în vitrine frigorifice funcționale. Ambalajele trebuie să fie intacte, iar etichetele să conțină toate informațiile necesare. Vânzătorii trebuie să fie echipați corespunzător și să respecte regulile de igienă. Verificați concordanța între prețurile afișate și cele de pe bonul de casă. Solicitați și păstrați bonul fiscal – este singura dovadă în cazul unei reclamații justificate! Protejați-vă sănătatea și bucurați-vă de 1Mai în siguranță", conchide directorul Protecției Consumatorilor.
Citește și: Peste 150 de hoteluri de pe litoral, deschise de 1 Mai