Vicepreședintele AFM, la RRA, sfaturi pentru cei care vor să-și cumpere mașini electrice prin Rabla Plus 2024
Vicepreședintele Administrației Fondului de Mediu (AFM), Adrian Corbu, a explicat la ce ar trebui să fie atenți cei care vor să își cumpere mașini electrice prin Rabla Plus, la „Apel Matinal” de la Radio România Actualități.
Articol de Ana-Maria Anitoiu, Publicat: 19 Martie 2024, 09:45 • Actualizat: 19 Martie 2024, 09:56
Vicepreședintele Administrației Fondului de Mediu (AFM), Adrian Corbu, le-a oferit câteva sfaturi, marți, 19 martie, la „Apel Matinal” de la Radio România Actualități, celor care vor să își cumpere mașini electrice prin intermediul programului Rabla Plus 2024.
Adrian Corbu le-a recomandat celor care vor să-și cumpere astfel de mașini să fie atenți la necesitățile pe care le au, astfel încât numărul de kilometri pe care îl au de parcurs zilnic să se potrivească cu autonomia mașinii alese.
„Esențială de avut în vedere este autonomia”
„Recomandăm tuturor celor care se îndreaptă către autovehiculele electrice să își aleagă autovehiculele în funcție de necesitățile pe care le au, în funcție de posibilitatea de a le încărca - mă refer aici la numărul de kilometri de parcurs în fiecare zi, alegând în funcție de numărul de kilometri mașina potrivită din punct de vedere al autonomiei,
Majoritatea suntem obișnuiți cu mașinile cu motor termic, la care nu avem grija încărcării lor. Mergem și o încărcăm în cinci minute într-o benzinărie. (În cazul mașinilor electrice, n.r.) În primul rând trebuie să fie avute în vedere autonomia mașinii și numărul de kilometri de parcurs. Esențială de avut în vedere este autonomia și posibilitatea de încărcare.”, a spus Adrian Corbu, la „Apel matinal” de la Radio România Actualități.
El a precizat numărul stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice va crește exponențial în următorii ani și că Ministerul Dezvoltării, prin PNRR, a finanţat foarte multe staţii de încărcare.
Vicepreședintele AFM, despre scăderea ecotichetului pentru mașinile electrice
De asemenea, vicepreședintele AFM a spus că deși valoarea ecotichetului a scăzut pentru mașinile electrice în cadrul programului Rabla Plus, România este în topul țărilor cu cea mai mare subvenție din Uniunea Europeană.
Amintim că valoarea tichetului pentru achiziționarea unui autovehicul nou pur electric sau a unui autovehicul nou cu pilă de combustie cu hidrogen, exceptând motocicleta este în acest an de 25.500 de lei.
Citește și: Este cea mai mare sumă de până acum pentru administrația publică