REȘIȚA: Ediția din acest an a campaniei umanitare "Muzică pentru Viaţă" a strâns o sumă record
Peste 211.000 lei au fost strânși cu sprijinul comunităţii.
Articol de Matei Pavel, Publicat: 23 Decembrie 2024, 07:23 • Actualizat: 23 Decembrie 2024, 07:32
Radio România Reșița anunță că ediţia din acest an a campaniei umanitare „Muzică pentru Viaţă” a fost un adevărat succes.
Suma strânsă cu sprijinul comunităţii se ridică la 211.000 lei, ceea ce reprezintă un record.
Timp de o săptămână, căsuţa de sticlă din centrul municipiului Reşiţa s-a transformat într-un simbol al generozităţii şi al empatiei.
Radio România Reşiţa a transmis live timp de 7 zile, 24/24, din acest studio, aducând în prim-plan poveşti emoţionante ale celor care s-au vindecat de cancer sau încă luptă cu această boală.
Toate campaniile Radio România Reşiţa au fost de succes, poate că putem spune că a fost cea mai de impact, din fericire pentru noi, ca și organizatori, dar din nefericire trebuie să constatăm că oamenii sunt disperați. Ei au venit în număr atât de mare la căsuța de sticlă, din nevoia de a avea un spital aici, în Banatul de Munte. Adică, dacă privim partea plină a paharului, da, pentru noi, ca și organizatori, a fost un succes, dar dacă stăm să gândim, asta arată numărul mare al celor disperați, al celor care au nevoie de un spital oncologic. Am întâlnit zeci de povești, dar cred că asta ne-a și dat forța să mergem mai departe și probabil că toate mesajele pe care eu am încercat să le transmit la microfonul radioului au avut această forță și i-au determinat pe oameni să vină să doneze, conștientizând că da, într-adevăr, cancerul nu este doar un cuvânt.
Referitor la bani, s-a strâns cea mai mare sumă de până acum. Peste 211.000 lei, prima oară după 8 ani când am schimbat unul din față cu doi. Și asta, sigur, transformă campania într-un succes, dar în egală măsură într-o dramă, pentru că arată nevoia de a construi un spital și asta ne obligă să mergem mai departe. Faptul că Asociația OncoHelp și-a arătat deschiderea să vină aici, la Reșița, să investească milioane de euro. Noi, ca și comunitate, trebuie să continuăm să strângem rândurile și să le demonstrăm că le suntem alături, pentru că noi asigurăm doar o sumă infimă din nevoia pe care construcția acestui spital o are. Noi nu ne-am terminat treaba, noi, ca și comunitate, ca și societate, noi nu am încheiat! Oamenii buni trebuie să doneze mai departe. Oamenii buni trebuie să doneze 2 euro pe lună, 10 lei înseamnă mai puțin decât o cafea.
Oamenii trebuie să înțeleagă și am avut o discuție cu managerul OncoHelp, care mi-a zis Laura: în Caraș-Severin sunt 270.000 de oameni. Sunt copii, sunt poate bătrâni care nu au telefoane mobile, care nu au abonamente. Dar dacă noi 50.000 de oameni am face acest abonament de 2 euro lunar? Da, am dovedi că noi, ca și comunitate, suntem cu adevărat puternici și conștienți pentru că așa cum Dăruiește Viața a construit un spital de 12.000 m² în București, așa și noi, cu acești 2 euro pe lună putem să construim spitalul acesta la Reșița. Iată, cu sprijin din partea administrației publice locale, acum știm, avem spațiu, acum ei au deschidere, noi avem dorința de a-i sprijini. Sunt convinsă că poate nu reuşim anul viitor pentru că este vorba despre o mare investiţie dar poate peste 2 ani o să putem să le arătăm oamenilor să facem așa, ca o ziua a porților deschise în timpul campaniei Muzică pentru Viață, pentru că noi trebuie să fim conștienți, greul de abia de acum începe!", a declarat Laura Sgaverdea, managerul Radio România Reșița.