Albumul expoziției „De la frici uitate, la nopți prietenoase. Avatarurile orașului nocturn” se lansează la Art Safari și Muzeul Municipiului București
În ultimele generaţii, omul a dat nopții un nou conținut. Orașul a fost instrumentul de remodelare nocturnă a preocupărilor, imaginarului și credințelor. Expoziția din Art Safari spune povestea evoluției orașului nocturn și avatarurilor sale.
Publicat: 07 Decembrie 2023, 06:27 • Actualizat: 07 Decembrie 2023, 16:11
Vineri, 8 decembrie, la ora 18:30, la Art Safari se lansează albumul expoziției „De la frici uitate, la nopți prietenoase. Avatarurile orașului nocturn”, curatoriată de Adrian Majuru și organizată de Art Safari în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, Institutul de Antropologie Francisc I. Rainer și Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici.
Invitați vor fi: Adrian Majuru, curatorul expoziției și managerull Muzeului Municipiului București, Cătălin D. Constantin, conferențiar la Facultatea de Litere a Universității din București, specializat în antropologie și studii culturale, Sorin Antohi, istoric al ideilor, eseist, traducător și membru în Academia Europaea, și Octavian Buda, catedra de Istoria Medicinii, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”;
Adrian Majuru va susține, de asemenea, un tur ghidat în expoziția „De la frici uitate, la nopți prietenoase. Avatarurile orașului nocturn”. Accesul publicului vizitator la evenimentul de lansare a albumului este gratuit.
Expoziția poate fi vizitată, la Palatul Dacia-România, pe Lipscani 18-20, până pe 14 ianuarie.
Poveștile neștiute ale orașului nocturn
De la teama de întuneric, resimțită de omenire încă de la începutul istoriei, la îmblânzirea deplină a fricii prin tehnologie și viața de noapte. În ultimele generaţii, omul a dat nopții un nou conținut. Orașul a fost instrumentul de remodelare nocturnă a preocupărilor, imaginarului și credințelor. Expoziția din Art Safari spune povestea evoluției orașului nocturn și avatarurilor sale.
Accesul la evenimentul de lansare a albumului este permis tuturor vizitatorilor, gratuit. Accesul în cele 7 expoziții Art Safari se face în baza unui bilet.
Citește tot articolul pe Radio România Cultural