"Castelul Crăiței", în cinematografe din 24 noiembrie: "Un film care reglează frecvența emoțiilor”
Realizat exclusiv în mijlocul naturii, în peisajele spectaculoase ale Pietrei Craiului, filmul spune povestea a doi fraţi care locuiesc în ţări diferite după divorţul părinţilor și care se reunesc cu ocazia excursiei anuale la munte.
Publicat: 16 Noiembrie 2023, 14:12 • Actualizat: 17 Noiembrie 2023, 07:28
Descris ca fiind „un film blând, cald, limpede și dureros, care pentru o mână de oameni povestește, prin imagini, sunete ale naturii și text, despre o altă lume” (Liternet), „Castelul Crăiței”, cel de-al treilea lungmetraj regizat de Liviu Mărghidan, va avea lansarea în cinema, pe 24 noiembrie, distribuit de August Film.
Premiera va fi precedată de o serie de proiecții speciale, în câteva orașe din țară, în prezența echipei.
Astfel, publicul se va putea întâlni și povesti cu echipa filmului la Cluj (21 noiembrie, 20:00, Cinema Arta, Q&A cu Ruxandra Flonta, Dragoș Olaru, Adela Mărghidan), Craiova (22 noiembrie, 19:15, Cinema Inspire VIP Electroputere), Iași (23 noiembrie, 19:00, Cinema City, Q&A cu Liviu Mărghidan și Ruxandra Flonta), București (24 noiembrie, 21:00, Cinema Muzeul Țăranului Român) și Brașov (26 noiembrie, 19:00, Cinema City AFI, Q&A cu Dragoș Olaru).
Proiecția din București va prilejui întâlnirea cinefililor cu regizorul Liviu Mărghidan, producătoarea Ruxandra Flonta, actorii Judith State, Dragoș Olaru, Radu și Adela Mărghidan, alpinistul și exploratorul David Neacșu, editorul Tudor D. Popescu și directorul de imagine Mircea Valentin.
„Pentru mine, cinemaul creează legături puternice între oameni. Atunci când ești între cunoscuți sau între oameni mai puțin cunoscuți, e imposibil să nu apară în discuție un film… «da, p- ăla l-ai văzut? E foarte mișto!». Îmi imaginez că asta se va întâmpla și cu Castelul Crăiței. Va apărea în dialoguri care să întărească prietenii sau care să creeze prietenii. Pentru că el în sine este un film care reglează frecvența emoțiilor, care unește. Și care merită încă un pahar de vin bun”, a declarat actorul Dragoș Olaru.
Realizat exclusiv în mijlocul naturii, în peisajele spectaculoase ale Pietrei Craiului, filmul spune povestea a doi fraţi care locuiesc în ţări diferite după divorţul părinţilor și care se reunesc cu ocazia excursiei anuale la munte. Vacanța şi planurile tuturor se modifică radical în momentul în care copiii dispar într-o expediţie clandestină către un refugiu montan.
Citește tot articolul pe Radio România Cultural.