Selecție îndrăzneață de filme contemporane și clasice, la Festivalul Internațional O'Clock
Maratonul cinematografic se va desfășura în perioada 28 februarie - 3 martie, cu proiecții simultane în România, Lituania, Ucraina, Moldova, Bulgaria, Grecia, Egipt și Africa de Sud.
Publicat: 23 Februarie 2024, 09:00 • Actualizat: 23 Februarie 2024, 09:25
Film O'Clock promite, și în acest an, o nouă experiență cinematografică memorabilă, oferind publicului oportunitatea de a se bucura de o varietate de filme contemporane și clasice, precum și de evenimente culturale conexe.
Maratonul cinematografic se va desfășura în perioada 28 februarie - 3 martie, cu proiecții simultane în România, Lituania, Ucraina, Moldova, Bulgaria, Grecia, Egipt și Africa de Sud.
Cea de-a patra ediție a festivalului este organizat de Creatrix Fama și Mockra Productions, cu sprijinul Dacin Sara și ABI Fundație. Proiecțiile din România vor avea loc la Sala Cinema din cadrul UNATC - Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I. L. Caragiale, partener de prestigiu.
Intrarea la proiecții și discuții este liberă.
A patra ediție a Festivalului Internațional Film O'Clock este pregătită să captiveze publicul cu o gamă îndrăzneață de scurtmetraje, filme clasice atemporale și discuții online pentru profesioniști.
Punând în valoare viziunile artistice distincte și bogăția narativă, festivalul evidențiază zece titluri care concurează în competiția internațională de scurtmetraje și șase proiecții de filme clasice. Programul este conceput pentru a oferi o platformă dinamică atât pentru regizorii emergenți, cât și pentru cei consacrați, pentru a interacționa cu publicul și colegii din industrie.
În plus față de proiecțiile de scurtmetraje, festivalul va include două discuții online, care vor explora teme relevante precum patrimoniul, inteligența artificială și sănătatea mintală în industria filmului.
Completând paleta de filme contemporane, festivalul aduce un omagiu patrimoniului cinematografic cu secțiunea sa de filme clasice.
Publicul va avea ocazia să (re)descopere capodopere atemporale precum filme de scurtmetraj de animație realizate de maestrul Ion Popescu Gopo în perioada 1957-1985, "The Living Heroes", o explorare a rezilienței și eroismului în cinematografia lituaniană, filmul de debut “A Dog’s Home” al cineastului consacrat Stephan Komandarev, filmul documentar “The Man who Drove with Mandela” premiat la Berlinale în 1999, documentarul “Fântâna“ realizat de cineastul moldovean Vlad Ioviță în 1966.
De asemenea, cinefilii se pot aventura în lumea avangardistă a documentarului revoluționar al lui Dziga Vertov, "Man with a Movie Camera", un poem cinematografic care continuă să inspire generații de regizori de film. Proiecția este organizată în parteneriat cu Film Menu și va fi urmată de o discuție moderată de Dora Leu și Andreea Păiș.
Citește tot articolul pe Radio România Cultural