Cartoful românesc, o legumă rară şi scumpă
Producătorii de cartofi din județul Giurgiu spun că nu merită investiția, pentru că o asemenea cultură necesită cheltuieli mari.
Publicat: 19 Octombrie 2023, 22:04 • Actualizat: 19 Octombrie 2023, 22:28
Cartoful românesc se transformă într-o legumă tot mai rară şi scumpă.
La Giurgiu, nici măcar programul de minimis nu i-a atras pe fermieri, astfel că suprafaţa cultivată este una redusă.
Producătorii spun că nu mai este rentabil să cultivi cartofi, în condiţiile în care cheltuielile de producţie sunt mari, iar importurile din alte ţări sunt ieftine.
"Cei șase beneficiari ai programului de susținere pentru producția de cartof și-au depus documentele privind valorificarea, urmând ca, până la sfârșitul lunii decembrie, să primească și aceste forme de sprijin", declară Petra Ochişor, directorul Direcției Județene pentru Agricultură Giurgiu.