Noi produse tradiţionale, înregistrate de producători din judeţul Tulcea
Pe listă se află dulceaţa de caise, vişine în sirop, gogoşari copţi în sos de roşii şi zacusca de ardei copt.
Publicat: 11 Ianuarie 2024, 15:18 • Actualizat: 11 Ianuarie 2024, 23:46
O firmă din judeţul Tulcea a obţinut atestatele pentru patru produse tradiţionale, relatează Radio România Antena Satelor.
Pe listă se află dulceaţa de caise, vişine în sirop, gogoşari copţi în sos de roşii şi zacusca de ardei copt, a declarat șefa Direcţiei județene pentru Agricultură.
Mirela Miiler a amintit că, anul trecut, o firmă din judeţ a început procedura pentru înregistrarea a două noi produse din peşte pe scheme de calitate europeană, anume batogul deltaic de sturion şi sardeluţa marinată.
La jumătatea lui 2023, judeţul Tulcea figura în Registrul naţional al produselor tradiţionale cu opt produse pe bază de peşte, toate realizate de o firmă din Tulcea, o telemea de capră, produsă în comuna Stejaru, şi 12 produse de panificaţie, gemuri şi dulceaţă făcute de o firmă din comuna Greci.
De asemenea, judeţul Tulcea are atestate trei produse pe scheme de calitate europeană, anume scrumbia de Dunăre afumată, salata cu icre de ştiucă de Tulcea şi salata tradiţională cu icre de crap.