Prețurile pentru carnea de miel înainte de Paște, dezvăluite de fermieri
În multe zone din țară, kilogramul de carne se vinde cu 50-55 de lei.

Articol de Ana-Maria Anitoiu, Publicat: 29 Aprilie 2024, 10:04 • Actualizat: 29 Aprilie 2024, 10:04
Prețurile pentru carnea de miel în această perioadă în care românii se pregătesc pentru masa de Paște, este de 50-55 de lei kilogramul în multe zone din țară, dar poate ajunge și la 60 de lei.
Totuși, conform fermierilor din zona Rupea, kilogramul de carne de miel poate ajunge și la prețul de 60 de lei, potrivit Radio România Actualități.
„S-a scumpit mielul, totul s-a scumpit anul ăsta. S-a scumpit și la viu, că viu merge 25 de lei. La tăiat cerem 60 de lei. Mai negociem cu clienții cât vor, cum vor.
Avem de la 7 kilograme până la 15 kilograme tăiat, carcasă. Mieii sunt ţinuţi bine, şi atunci au crescut.”, a spus un fermieri.
Cum este stabilit prețul cărnii de miel
De asemenea, crescătorii de ovine din țară au spus că prețul cărnii de miel este stabilit în funcție de tariful cu care se vinde carnea la export, dar și de cererea din țară.
„Depinde aici și de puterea de cumpărare. Cererea și oferta reglează. Acum vreo 10 ani, în România se consumau cam cinci milioane de miei la sărbătorile pascale.
Acum, din an în an s-a diminuat, din cauza scăderii puterii de cumpărare. Oamenii, mai ales cei în vârstă, s-au orientat spre o formulă de pasăre, altă carne mai ieftină.”, a spus Petru Gonțea, președintele Asociației Crescătorilor de Ovine Brașov.
Inspectorii sanitar-veterinari le-au recomandat românilor să cumpere carne și alte produse alimentare doar din locuri în care sunt verificate atât marfa, cât și proveniența acesteia.
Citește și: Președintele Asociației Crescătorilor de Ovine din România, la RRA, despre prețul cărnii de miel de Paște