Produse alimentare românești, promovate la Berlin
Evenimentul “Săptămâna Verde” 2025 reunește peste 1.400 de expozanți din 60 de țări.

Articol de Victor Marin, Publicat: 17 Ianuarie 2025, 20:44 • Actualizat: 17 Ianuarie 2025, 20:57
În perioada 19-26 ianuarie 2025, Berlin găzduiește cea de-a 89-a ediție a “Săptămânii Verzi”, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate agriculturii, produselor alimentare și dezvoltării rurale.
La standul României, vizitatorii pot degusta și descoperi produse autentice, relatează Radio România Antena Satelor.
Printre acestea se numără produse cu denumire de origine protejată (DOP) sau produse cu indicație geografică protejată (IGP): magiunul de prune Topoloveni, salamul de Sibiu, telemeaua de Ibănești, novacul afumat din Țara Bârsei, cârnații de Pleșcoi, calamul de Nădrag, cașcavalul de Pojorâta sau brânza de burduf în coajă de brad de la Bran.
“Standul României promovează nu doar produsele tradiționale, ci și munca grupurilor de producători care au investit în certificarea acestor bunuri, contribuind astfel la păstrarea și promovarea identității românești,”a declarat Daniela Popa, consilier în cadrul Ministerului Agriculturii, invitata realizatoarei Tatiana Mircea în cadrul emisiunii Viața la țară.
Participarea la “Săptămâna Verde” reprezintă mai mult decât o ocazie de promovare a produselor românești, fiind o platformă pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și atragerea de noi investiții în sectorul agricol, menționează sursa citată
Standul României prezintă și o selecție de vinuri din cramele Cotnari, Jidvei și Știrbei, apreciate pentru calitatea lor, alături de băuturi tradiționale precum pălinca și țuica.
De asemenea, asociațiile regionale, cum ar fi Asociația Gustă din Bucovina, promovează produse ecologice și montane, de la lactate până la preparate din carne și produse apicole.
“Săptămâna Verde” 2025 reunește peste 1.400 de expozanți din 60 de țări și atrage peste 300.000 de vizitatori anual.
Citește și: APIA primeşte cereri de plată pentru rambursări