Aproape 50 de unități de învățământ din Iași vor avea săli de clasă smart
Elevii vor învăța pe dispozitive interactive.
Articol de Iulian Busan, Publicat: 30 August 2024, 15:19 • Actualizat: 30 August 2024, 15:19
Licitațiile pentru achiziția de echipamente informatice pentru unitățile de învățământ din Iași au fost finalizate, a transmis primarul Iaşiului, Mihai Chirica.
Proiectul este finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).
45 de unități de învățământ, modernizate
Conform unuia dintre contractele semnate de primarul ieșean, vor fi furnizate și instalate echipamente pentru laboratoare de informatică la 45 de unităţi de învăţământ, din care 12 sunt licee profesionale şi tehnice, iar şase sunt grădiniţe.
Potrivit sursei citate, vor fi achiziționate 49 de display-uri interactive şi 49 de suporturi de display, 78 de calculatoare staţionare, 1.088 de calculatoare all in one, 88 de laptopuri, 50 de sisteme de sunet, 51 de multifuncţionale, 50 de camere de videoconferinţă, 50 de routere WI-FI şi două servere.
Echipamentele informatice vor fi livrate de SC Quartz Matrix SRL pentru 5,17 milioane de lei (TVA inclus), relatează Agerpres.
An școlar smart pentru elevi
În cadrul aceluiași proiect european, o a doua licitaţie organizată vizează dotarea a 1.386 de săli de clasă şi de grupă cu echipamente informatice (TIC).
Astfel, municipalitatea va achiziționa 1.379 de display-uri (table) interactive şi 1.379 de suporturi pentru display, 1.155 de calculatoare all in one, 231 de laptopuri, 1.364 de sisteme de sunet, 1.364 de multifuncţionale, 1.324 de camere de videoconferinţă şi 1.334 de scanere portabile.
„Va începe un an şcolar smart, din perspectiva dotărilor. Cred că Iaşiul a reuşit să demonstreze că este unul dintre cele mai importante centre de învăţământ preuniversitar din ţară, dovadă fiind rezultatele elevilor. Dotările făcute de municipalitate în şcoli, în afara mobilierului, sunt un punct forte care va întări progresul învăţământului preuniversitar ieşean. Performanţa nu vine de la sine. Totul ţine de implicarea din partea cadrelor didactice, a elevilor, familiei, a societăţii. Dacă toate cele patru elemente funcţionează bine, iese o reacţie chimică completă”, a declarat sursa citată.