BUCUREȘTI: 3.000 de arbori uscați cu risc pentru locuitori, toaletați și defrișați în Sectorul 2
Pentru fiecare pom defrişat, echipele vor planta în loc minimum 5 arbori, în proximitate.

Articol de Iulian Busan, Publicat: 15 Ianuarie 2025, 12:19 • Actualizat: 15 Ianuarie 2025, 12:19
Echipele autorității locale vor toaleta și defrișa circa 3.000 de arbori uscaţi care reprezintă pericol pentru comunitatea din Sectorul 2, a anunțat primarul Rareș Hopincă.
Intervenție de urgență pentru arborii considerați un pericol
Potrivit unei postări pe pagina sa de Facebook, publicată miercuri, mulți cetățeni i-au solicitat, la fiecare întâlnire, ca autoritatea locală să intervină pentru toaletarea pomilor care reprezintă un pericol, iar lucrările se desfășoară cu dificultate.
De asemenea, postarea precizează că reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 au formulat solicitări la Municipalitate pentru aproximativ 7.000 de arbori şi că au primit avize pentru mai puţin de 200, de aceea a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi s-a decis intervenţia de urgenţă acolo unde arborii uscaţi reprezintă „pericol public”.
În perioada următoare, echipele municipalității vor defrişa 1.000 de arbori uscaţi care riscă să cadă şi să pună în pericol vieţile sau bunurile cetăţenilor şi vor toaleta 2.000 de arbori uscaţi, periculoşi pentru pietoni, maşini şi locuinţe, a declarat Rareș Hopincă.
Peste 100 de arbori au căzut anul trecut
Conform edilului, reprezentanții autorității locale intervin doar unde arborii sunt uscaţi şi prezintă „un risc real”, iar pentru restul copacilor care au nevoie de toaletare fac demersurile necesare pentru a obţine avizele de la Primăria Capitalei, însă nu pot aştepta să se întâmple tragedii.
Anul trecut, peste 100 de arbori au căzut şi au pus în pericol vieţile oamenilor, relatează Agerpres.
„Dacă vedeţi echipele noastre pe teren, vă asigur că acţionează exclusiv pentru siguranţa voastră. Aceşti arbori uscaţi trebuie îndepărtaţi pentru ca noi toţi să fim în siguranţă, fie că suntem pe stradă, în maşini sau acasă. Pentru fiecare pom defrişat, vom planta în loc minimum 5 arbori, în proximitate. În acest an ne propunem să plantăm 20.000 de pomi”, a adăugat Rareş Hopincă.
Citește și: Copacii de pe malul Crișului Repede, afectați de castori, la Oradea