BUCUREȘTI: Festivalul „Chei”, organizat de Universitatea Naţională de Muzică între 24 și 29 martie
Evenimentul de deschidere va avea loc la Opera Națională, iar cel de închidere – la Ateneul Român. Celelalte concerte se vor desfășura în sălile UNMB.

Articol de Diana Oprea, Publicat: 12 Martie 2025, 18:59 • Actualizat: 12 Martie 2025, 18:59
Festivalul „Chei”, ajuns la a XVI-a ediție, va fi organizat de Universitatea Națională de Muzică din București în perioada 24-29 martie și se va desfășura în cadrul Operei Naționale, sălilor universității și Ateneului Român, transmite, miercuri, un comunicat de presă.
Evenimentele de deschidere și închidere
Festivalul se va deschide pe 24 martie, la ora 19:00, cu o Gală de Operă, dirijată de Tiberiu Soare, în cadrul Operei Naționale. Orchestra Concerto, pregătită de conf. univ. dr. Bogdan Vodă, va însoţi cei 18 studenţi selectaţi pentru a interpreta arii şi duete dintre cele mai cunoscute ale repertoriului liric. Vor putea fi ascultate lucrări de Mozart, Donizetti, Puccini, Gounod, Ceaikovski, Delibes, Massenet şi Bellini, detaliază Agerpres.
Închiderea festivalului va avea loc pe 29 martie, la Ateneul Român, cu un concert simfonic sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal. Programul interpretat de Orchestra Universitaria, coordonată de conf. univ. dr. Alexandru Ganea va cuprinde Uvertura Leonora nr. 3 de Beethoven, Concertul în do major pentru violoncel şi orchestră avându-l ca solist pe Ştefan Cazacu şi, în partea a doua a concertului, Simfonia a IX-a de Şostakovici.
Zile cu spectacole, în sălile UNMB
Potrivit organizatorilor, între cele două concerte, a căror desfăşurare se datorează colaborării dintre UNMB şi două dintre cele mai reprezentative instituţii culturale bucureştene, toate manifestările festivalului se vor derula în spaţiile universităţii.
Sălile „George Enescu”, „Auditorium”, „Constantin Silvestri” şi Studioul de Operă şi Multimedia vor găzdui concerte de muzică barocă, contemporană, corală, camerală, de jazz şi muzică uşoară, un spectacol de mişcare scenică şi arta actorului, simpozionul studenţesc de muzicologie, masa rotundă cu tema „Proiectele UNMB” şi Gala excelenţei.
În cadrul diverselor manifestări artistice şi ştiinţifice ale UNMB sau în care UNMB este partener principal este promovat, de asemenea, proiectul PNRR „Modernizarea infrastructurii digitale a UNMB pentru asigurarea accesului la învăţământ artistic”.
Citește și: Festivalul „George Enescu” 2025: Organizatorii vor să atragă public tânăr | VIDEO