BUCUREȘTI. Mesaj RO-Alert pentru locuitorii Capitalei, din cauza vremii. Copaci căzuți, circulație afectată, zboruri redirecționate
„Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție”, arată mesajul RO-Alert.
Articol de Ana-Maria Anitoiu, Publicat: 09 Iunie 2025, 15:25 • Actualizat: 09 Iunie 2025, 16:14
- Articolul a fost completat cu detalii suplimentare.
Locuitorii Capitalei au primit, luni, 9 iunie, un mesaj RO-Alert referitor la condițiile meteo. Au fost înregistrate perturbări semnificative în circulația mijloacelor de transport public în mai multe zone ale municipiului București.
„Avertizare meteo Cod portocaliu - intesificări ale vântului, vijelie puternică, frecvente descărcări electrice, averse torențiale care vor acumula 35 l/mp. Perioada de manifestare 15:28 - 16:20. Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție”, arată mesajul RO-Alert.
Circulație afectată în București
Societatea de Transport București (STB) a transmis că, din cauza ploilor torențiale și a condițiilor meteorologice nefavorabile, au fost înregistrate perturbări semnificative în circulația mijloacelor de transport public în mai multe zone ale Capitalei.
„Ora 15:12 – Capăt de linie Străulești: Un copac căzut pe rețeaua de contact a dus la blocarea parțială a circulației troleibuzelor de pe linia 95. Echipele de intervenție STB SA au fost trimise la fața locului pentru îndepărtarea obstacolului și remedierea avariei.
Ora 15:15 – Bd. Corneliu Coposu / Str. Sfânta Vineri și Str. Paleologu / Str. Armand Călinescu: Acumulări masive de apă au determinat blocarea parțială a circulației tramvaielor pe liniile 4, 17, 40 și 55. A fost contactat Dispeceratul APA NOVA, care a trimis echipe de intervenție.
Ora 15:30 – Str. 11 Iunie: S-au înregistrat acumulări de apă și un copac căzut, ceea ce a dus la blocarea parțială a circulației tramvaielor pe liniile 7, 23, 27 și 47. Au fost apelate Dispeceratul APA NOVA și ADP Sector 4 pentru intervenție și degajarea zonei.
Ora 15:35 – Bd. Timișoara, stația Sergent Moise: O acumulare de apă a generat blocarea parțială a circulației tramvaielor pe linia 25. A fost apelat Dispeceratul APA NOVA, iar echipele intervin în prezent.
STB SA monitorizează în permanență situația din teren și colaborează cu instituțiile responsabile pentru a asigura reluarea circulației în condiții normale, în cel mai scurt timp posibil”, a transmis STB.
Zboruri redirecționate
De asemenea, Compania Națională Aeroporturi Bucureşti a transmis că zborul TAROM de la Paris şi cursa Eurowings de la Stuttgart, care ar fi trebuit să aterizeze luni după-amiaza pe Aeroportul Otopeni, au fost redirecţionate spre Constanţa, în urma furtunii care a afectat Capitala.
Totodată, zborul TAROM RO644 Cluj Napoca - Bucureşti va ateriza la Craiova unde va aştepta îmbunătăţirea condiţiilor meteo din Capitală.
Copaci căzuți pe străzi
Mai mulţi copaci au căzut pe străzi şi bulevarde din București, în timpul furtunii de luni după-amiază, echipe ale pompierilor fiind trimise la faţa locului, anunţă ISU Bucureşti - Ilfov.
„Ca urmare a fenomenelor meteo, intervenim în următoarele locaţii: Strada Sergent Gheorghe Sandor - copac căzut; Strada Uruguay - copac căzut; Bulevardul Ştefan cel Mare - cabluri căzute; Bulevardul Bucureştii Noi - copac căzut; DN1 între localităţile Ciolpani şi Tâncăbeşti - copaci căzuţi', transmite ISU Bucureşti - Ilfov.
Alte cazuri:
- Strada Latină - copac căzut;
- Strada Precupeţii Vechi - copac căzut;
- Strada Precupeţii Vechi - acumulare de apă într-un garaj;
- Bulevardul Uverturii - copac căzut;
- Strada Sibiu - copac căzut;
- DJ 101, între localităţile Baloteşti şi Căciulaţi - doi copaci căzuţi;
- Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, Ciolpani - copaci căzuţi”, a transmis ISU Bucureşti - Ilfov.
Cod galben de ploi în țară
Anterior, luni, ANM a emis o atenționare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă pe parcursul zilei, între orele 10:00 și 23:00, în județele: Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București; respectiv în Ialomița și Călărași, jumătatea vestică.
„În estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei și în jumătatea sudică a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii (rafale în general de 50...70 km/h) și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp”, arată atenționarea emisă de ANM.
În plus, meteorologii au precizat că astfel de manifestări vor fi pe arii restrânse și în restul Munteniei, Olteniei și Moldovei, precum și în sud-estul Transilvaniei și nordul Dobrogei.C
Citește și: INHGA: Cod galben de viituri, până marţi dimineaţa, pe râuri din 18 judeţe