Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti îndeamnă la vaccinare, în cazul călătoriilor internaționale
Recomandările sunt făcute în special pentru cei care călătoresc frecvent în alte ţări, în vederea prevenirii îmbolnăvirii individuale şi a altor persoane după revenirea în România.

Publicat: 07 Februarie 2024, 15:52 • Actualizat: 07 Februarie 2024, 15:57
Schema de vaccinare înaintea unei călătorii internaţionale este personalizată şi recomandată de medic, în funcţie de destinaţie, durată, vaccinări obligatorii sau recomandate în zona respectivă, riscurile de îmbolnăvire specifice zonei, transmite Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti.
Specialiştii în sănătate publică recomandă persoanelor care urmează să călătorească în străinătate să se programeze la o consultaţie la medicul de familie pentru evaluarea stării de sănătate, cu câteva săptămâni înainte de plecare, să se informeze care sunt tipurile de vaccinuri sau medicaţia profilactică ce trebuie administrate înainte sau în timpul deplasării, lucru care se poate face adresându-se unui cabinet de vaccinări internaţionale.
| Citește și: Peste 470 de cazuri noi de rujeolă, înregistrate în ultima săptămână, conform INSP
„Malaria este o boală severă, care la om poate fi cauzată de patru specii distincte de protozoare din genul Plasmodium (Plasmodium falciparum, Plasmodium Vivax, Plasmodium Ovale şi Plasmodium Malariae), care sunt transmise prin înţepătura infectantă a unei femele de ţânţar Anopheles. Alte căi de transmitere a malariei sunt transplacentar, prin utilizarea de ace non-sterile între utilizatorii de droguri, prin transfuzii de sânge sau transplant de organ”, au explicat specialiştii DSPMB.
Citește articolul întreg pe Radio România București FM.