Expoziție cu fotografii ale Revoluției din 1989, în premieră la Timișoara
Fotografiile prezintă freamătul zilelor de revoluție de la Timișoara.
Articol de Iulian Busan, Publicat: 28 Noiembrie 2024, 16:20 • Actualizat: 28 Noiembrie 2024, 16:23
O expoziție inedită, ce are ca temă desfășurarea Revoluției de la Timișoara, va fi vernisată în municipiu cu ocazia Zilei Naționale a României, la Garnizoana din Piața Libertății, începând cu ora 17.00
Intitulată sugestiv „’35”, expoziția cuprinde fotografii originale, din zilele de tumult de pe străzile Timișoarei.
Imaginile înfățișează atât oamenii care protestau, cât și cadre militare, peisajul clasic de la balconul Operei Naționale și principalele bulevarde din oraș, realizate de Cătălin Regea.
Expunerea fotografiilor realizate de Cătălin Regea va avea loc în cadrul evenimentelor de comemorare a 35 de ani de la Revoluția de la Timișoara.
Expoziția, deschisă până la sfârșitul lui ianuarie 2025
Un melanj între fotografie, pictură, video și instalație de artă, expoziția a fost realizată cu intervenția artistului Florin Adrian Pop.
„Ideea acestei expoziții a fost de a face o legătură între partea istorică a evenimentului și am considerat că la 35 de ani trecuți putem s-o transformăm într-un manifest artistic în care, alături de fotografiile făcute de mine în decembrie 89, un artist plastic, prietenul meu Adrian Florin Pop, plus studenți, elevi pe care i-am cooptat și au fost foarte entuziasmați să participă la proiect, să intervină cu viziunea lor, cu percepția lor și cu talentul lor, alături de fotografii, pe fotografii și cu alte materiale care completează și fac un tot unitar această expoziție”, spune fotograful și organizatorul Cătălin Regea.
Desfășurată pe o suprafață de aproximativ 800 de metri pătrați, Expoziția de la Garnizoană va putea fi vizitată între 1 decembrie 2024 și 31 ianuarie 2025.
Expoziția „’35” este realizată cu sprijinul Casei de Cultură, Societății Timișoara, Brigăzii MApN și Direcției de Cultură Timiș.
Citește și: Expoziţia "Retrospectiva anului 1989", la Biblioteca Academiei Române