HARGHITA: Primăria Miercurea-Ciuc amenajează un spațiu de tip coworking
Centrul Coworking Kapocs face parte dintr-o strategie de dezvoltare economică care se adresează atât antreprenorilor locali, cât şi marilor investitori.
Articol de Diana Oprea, Publicat: 30 Mai 2024, 17:09 • Actualizat: 30 Mai 2024, 17:08
Primăria Miercurea-Ciuc a amenajat un centru modern, de tipul „coworking space”, care va oferi spaţii de lucru pentru întreprinzători. Acesta va începe să funcționeze din vara anului 2024, a anunţat, joi, primarul municipiului, Korodi Attila.
Potrivit edilului, Centrul Coworking Kapocs a fost realizat după modelul marilor oraşe şi face parte din strategia municipalităţii de dezvoltare economică a zonei.
Publicul-țintă al Centrului Coworking Kapocs
„Vorbim de un centru care va putea primi antreprenori individuali, cei care deschid o afacere, care au nevoie de un open space pentru început, care lucrează în meserii creative, care au nevoie de o atmosferă creativă, dar care lucrează de obicei utilizând know-how-ul individual pe care l-au acumulat pe parcursul anilor”, a declarat Korodi Attila, într-o conferinţă de presă.
El a spus că acest centru va fi deschis ziua tuturor celor care au nevoie de un birou sau de un spaţiu de şedinţă, urmând ca seara să se organizeze aici programe în care cei interesaţi să afle informaţii despre cum pot porni sau dezvolta o afacere sau cum pot avea acces pe pieţe de nişă.
Centrul are peste 200 de metri pătraţi şi oferă spaţii de lucru pentru maximum 35 de persoane.
Acesta este dotat cu diverse facilităţi, inclusiv cu un panou de căţărare, pentru reducerea stresului, iar intrarea se va face pe baza unor tarife.
Strategie de dezvoltare economică
Korodi a menţionat că acest spaţiu, care va începe să funcţioneze în curând, face parte dintr-o strategie de dezvoltare economică mai amplă gândită de municipalitate, care se adresează atât antreprenorilor locali, care au afaceri mici, cât şi investitorilor mari.
Primarul a făcut referire la Programul Minimis, derulat de municipalitate, prin care companiile care intenţionează să investească în oraş vor primi reduceri la impozitul pe clădiri, menționează Agerpres.
De asemenea, Korodi a amintit şi de faptul că, în ultimii trei ani, Primăria a sprijinit logistic patru investiţii importante din oraş, trei fiind deja funcţionale.
Investiții susținute de municipalitate
„Municipalitatea a fost alături de trei investiţii, prin care 30 milioane de euro au fost investite în tehnologie şi în capacităţi de producţie. Este o sumă semnificativă luând în considerare dimensiunea oraşului Miercurea-Ciuc şi îndepărtarea de marile centre de creştere.
Vorbim de capacităţi de producţie şi care şi-au lărgit capacitatea anuală de producţie. Au fost construite noi hale de producţie, lucruri care sunt importante pentru că automat înseamnă o cifră de afaceri mai mare, înseamnă locuri de muncă mai multe. Acestea au fost făcute numai şi numai cu curajul investitorilor, dar şi cu sprijinul nostru ca să poată să deruleze o astfel de investiţie”, a spus Korodi Attila.
Acesta a vorbit şi despre programul municipalităţii de înfiinţare a unui parc industrial, dar şi de proiectul ce vizează dezvoltarea învăţământului dual din oraş sau cel privind educaţia financiară a elevilor din municipiu.
Citește și: Primul sistem plutitor de energie fotovoltaică din țară, pe Lacul Grebla din județul Caraș-Severin