MARAMUREȘ: Acțiune de ecologizare, realizată de administrația locală și voluntari în satul Breb
Atestat documentar din anul 1360, satul Breb este unul dintre cele mai vizitate zone din județ.

Articol de Iulian Busan, Publicat: 15 Mai 2025, 16:32 • Actualizat: 15 Mai 2025, 16:35
O acțiune voluntară de ecologizare, realizată împreună cu localnicii și administrația locală, a avut loc în satul turistic Breb, a informat, joi, prefectul judeţului Maramureş, Florian Sălăjeanu.
„Activităţile au vizat atât curăţarea zonelor naturale, cât şi îngrijirea uliţelor şi spaţiilor publice din interiorul satului, pentru menţinerea unui mediu curat şi a imaginii tradiţionale a localităţii. Breb, un simbol al Maramureşului autentic, merită astfel de iniţiative care reflectă respectul pentru mediu şi pentru comunitate. (...) Este un exemplu de implicare şi responsabilitate locală”, a scris, într-o postare pe pagina sa de Facebook, Florian Sălăjeanu.
Atestat documentar din anul 1360, satul Breb este unul dintre cele mai vizitate zone din județul Maramureș.
Satul Breb, o atracție pentru turiștii străini
În prezent, Consiliul Judeţean şi Primăria comunei Ocna Şugatag derulează un proiect de recupare a mai multor case vechi ţărăneşti din lemn care ar putea fi introduse în circuitul turistic.
Ca urmare a creșterii interesului pentru dezvoltarea turismului local, numeroşi cetăţeni străini, dar și români din afara județului Maramureș, şi-au cumpărat terenuri sau case la Breb şi au investit în pensiuni sau alte servicii adiacente.
Potrivit Agerpres, numărul celor veniţi în sat care au investit în turism l-a depăşit pe cel al localnicilor.
Satul Breb se află în apropiere de Munţii Gutâi, tăurile Chendroaei şi Morărenilor, iar în partea de sud-vest se învecinează cu vârful Creasta Cocoşului, unul dintre cei mai apreciaţi versanţi pentru escaladă de turiştii români şi străini.
Citește și: Tot mai multe pensiuni și hoteluri din Maramureș folosesc lemnul în procesul de construcție