Punctele gastronomice din Caraș-Severin, funcționale exclusiv cu aviz DSVSA
Producătorii locali intersați de acest tip de turism rural trebuie să se adreseze Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.
Publicat: 09 Februarie 2024, 19:49
Cinci puncte gastronomice locale au fost înfiinţate şi sunt funcţionale în zonele rurale din Caraş-Severin.
Producătorii sau fermierii care doresc să deschidă astfel de forme de alimentaţie publică se pot adresa Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor pentru a afla condiţiile de solicitare şi eligibilitate, a precizat pentru Radio Reşiţa directorul DSVSA, medicul veterinar Pavel Borchescu.
„Punctele gastronomice locale sunt unități de alimentație publică de tip familial din mediul rural, un instrument la îndemâna gospodăriilor țărănești care oferă servicii turistice. Sunt bucătării particulare care servesc turiștilor rețete specifice zonei și se pot afla în spațiul micilor ferme, exploatații familiale, stâne sau adăposturi pescărești. Acest tip de organizare vine în sprijinul celor care produc alimente de bază și doresc să ofere servicii de alimentație publică în deplină siguranță pentru consumator fără să dețină însă pensiuni turistice sau alte forme organizate de turism”, a declarat medicul veterinar.
„Este o facilitate pentru unitățile de tip familiar care vor să presteze turismul de scară mică cu maximum 12 persoane deodată la o masă. Turismul acesta poate fi considerat turism rural sau turism cultural cu meniuri specifice locului zonei respective, rețete specifice bucătăriei localnicilor, defapt să fi oaspete la masa lor și să mănânci bucate ca la mama acasă”, a adăugat sursa citată.
Citește articolul întreg pe Radio România Reșița