REȘIȚA: Campanie umanitară pentru donarea de sânge
Donatorii care vor participa în cadrul proiectului vor primii diverse beneficii.
Articol de Iulian Busan, Publicat: 10 Aprilie 2024, 12:52 • Actualizat: 10 Aprilie 2024, 13:51
La Reșița se desfășoară o nouă campanie umanitară, a cărui scop îl constituie donarea de sânge la centrul Centrul de Transfuzie Sanguină Reșița, situat pe strada Ion Luca Caragiale 1-2.
În perioada 15-26 aprilie 2024, voluntarii proiectului „Donează sânge, fii erou!” vor fi prezenți pentru a susține personalul medical și pentru a oferi surprize donatorilor, la Centrul de Transfuzie de luni până vineri, între orele 7.30 și 13.00.
Donatorii vor primi mai multe beneficii
Donatorii implicați în proiect vor beneficia de bonuri de masă în valoare de 280 de lei, o adeverință pentru o zi liberă de la locul de muncă sau unitatea de învățământ, precum și o reducere de 50% la abonamentele pentru mijloacele de transport în comun, relatează Radio România Reșița.
„Prin campania noastră ne propunem să promovăm donarea de sânge în Resita și astfel să contribuim la ameliorarea acestei probleme de sănătate publică. Invităm astfel toți donatorii să își arate iubirea pentru comunitate și să doneze sânge! Este necesar un flux constant de donatori de sânge, deoarece lipsa acestuia este o importantă problemă a sistemului medical din România, sângele neavând un substitut. Transfuziile sanguine sunt esențiale pentru pacienții care suferă de boli precum anemii severe sau diferite forme de cancer și cei implicați în accidente”, menționeaz organizatorii campaniei.
Campania, un proiect nobil de colaborare
Criteriile necesare pentru îndeplinirea condiției de a dona sânge pot fi consultate aici.
„Donează sânge, fii erou!” s-a născut din dorința organizației studenților mediciniști din Timișoara de a contribui la binele comun local, criza sângelui fiind una dintre marile probleme ale sistemului medical românesc.
Inițiativa face parte din Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) și este parte a programului Standing Committee On Public Health (SCOPH) din cadrul International Federation of Medical Students’ Associations.
Proiectul beneficiază de susținerea Ministerului Sănătății, Institutului Național de Transfuzie Sanguină „Prof. Dr. C.T. Nicolau”, dar și de sprijinul Registrului Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.
Citește și: Nouă campanie de donare de sânge, la Facultatea de Medicină din București