TIMIȘOARA: Angajații Maternității Odobescu, în stradă din cauza condițiilor de lucru
În urmă cu o lună, o parte din tavanul unui salon al unității medicale s-a prăbușit.

Articol de Matei Pavel, Publicat: 16 Ianuarie 2025, 19:37 • Actualizat: 16 Ianuarie 2025, 20:49
Peste 200 de angajați de la Maternitatea Odobescu din Timișoara au protestat, joi după-amiază, pentru a le cere autorităților o nouă clădire în care să își desfășoare activitatea.
În urmă cu o lună, o parte din tavanul unui salon al unității medicale s-a prăbușit, clădirea veche de un secol fiind extrem de degradată.
Activitatea a fost întreruptă și toate cazurile sunt transferate acum către Maternitatea Bega, care este supraaglomerată și unde a fost relocat și o parte din personalul medical.
Viceprimar al Timișoarei, Ruben Laţcău spune că au fost identificate soluții astfel încât până la sfârșitul lunii situația să fie rezolvată.
"Suntem destul de avansați în acest moment atât cu varianta de a utiliza o clădire publică pe care noi avem, cât și de a utiliza o clădire de pe piață care are funcția chiar de spital. Suntem în proces de evaluare, de negociere și undeva probabil săptămâna viitoare vom avea o claritate cu privire la preț și la costuri și mă aștept ca sfârșitul lunii acesteia să avem o soluție clară pentru relocarea doar a părții de obstetrică, pentru că ginecologia în continuare funcționează", a explicat edilul, citat de Radio România Timișoara.
Din decembrie, Maternitatea Odobescu a fost închisă, iar pacienții au fost mutați la Clinica Bega, care a devenit neîncăpătoare.
“Noi avem 49 de paciente pe 52 de locuri, în care avem patru programate pentru internare, deci practic depășim numărul de locuri, iar secția cealaltă este plină în totalitate. Mai mult decât atât, pe un număr de 30 de paturi de Neonatologie plus cele de Terapie Intensivă, când vorbim acum, există 73 de nou-născuți, pe un număr, repet, de 30 de paturi. Numărul de nașteri va crește, solicitări vor fi în continuă creștere. Noi nu putem să respectăm toate circuitele și toate condițiile pentru paciente, pentru că, indiferent cât de repede le-am externa, astăzi, de exemplu, sunt programate opt cezariene plus urgențele plus cazurile de ginecologie. Deci este absolut obligatoriu ca autoritățile să ia în cel mai scurt timp măsuri astfel încât activitatea pe secția deostetică de la Maternitatea Odobescu să fie cât de repede reluată”, declară medicul Marius Craina, șef de secție la Maternitatea Bega.
Citește și: Protest față de eliminarea plăţii orelor suplimentare, anunțat de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor