TIMIȘOARA: Competiția Poli Bike Challenge, organizată de Universitatea Politehnica
Pe 27 aprilie, UPT sărbătorește 100 de ani de la înființare cu un concurs de ciclism destinat tuturor categoriilor de vârstă și nivelurilor de experiență.

Articol de Diana Oprea, Publicat: 13 Februarie 2025, 13:15 • Actualizat: 13 Februarie 2025, 13:15
Cea de-a IV-a ediție a competiţiei de ciclism Poli Bike Challenge (PBC) se va desfășura pe 27 aprilie, pentru a marca 100 de ani de când Universitatea Politehnica Timişoara (UPT) se identifică cu sportul, anunță, joi, instituția de învățământ superior.
Ediţia din acest an figurează, ca cele precedente, în calendarul Federaţiei Române de Ciclism și este destinată copiilor, amatorilor şi sportivilor profesionişti, fiind desfăşurată în mai multe curse, dedicate fiecărei categorii, arată un comunicat UPT.
Cursă împărțită pe categorii
Cursa Family (ora 12:00) este destinată categoriilor de familie cu copii de 3-8 ani. Traseul este un circuit cu lungimea de 900 metri/tur şi va fi parcurs de două ori.
Cursa de copii 5-6 ani (ora 12:20) este destinată categoriilor de băieţi şi fete, pe un circuit cu lungimea de 900 metri/tur şi va fi parcurs de două ori.
Cursele de copii 7-14 ani (vor porni la câte 20 de minute distanţă) şi vor parcurge trasee de 900 metri/tur şi va fi parcurs de trei până la şase ori, pe categorii de vârstă.
Cursa Open (ora 14:00) este destinată tuturor persoanelor cu vârsta mai mare de 15 ani. Se poate concura cu orice tip de bicicletă (exclus cele electrice şi cursierele). Traseul este un circuit cu lungimea de 2,5 km/tur şi va fi parcurs de 11 ori.
Cursa Amatori (ora 15:00) îi aşteaptă la start pe cicliştii licenţiaţi sau nelicenţiaţi. Singurul tip de bicicletă acceptată este cursiera. Traseul este un circuit cu lungimea de 2,5 km/tur şi va fi parcurs de 13 ori.
Cursa Elite (ora 16:00) este destinată cicliştilor licenţiaţi care fac parte din categoria Elite. Singurul tip de bicicletă acceptată este cursiera. Traseul este un circuit cu lungimea de 2,5 km/tur şi va fi parcurs de 15 ori.
Înscriere, premii și taxa de participare cu scop caritabil
Mai multe detalii despre organizare, înscriere şi participarea la concurs pot fi găsite pe RaceDay. La cursele pentru copii se vor acorda premii în obiecte, iar la cursele Open, Amatori şi Elite câştigătorii vor fi recompensaţi cu premii în bani.
Ca în anii trecuţi, competiţia organizată de Universitatea Politehnica Timişoara împreună cu Asociaţia Club Sportiv Velocitas are şi un aspect caritabil, sumele colectate din taxa de participare (100 de lei) urmând să fie direcţionate către doi sportivi din cadrul Clubului Politehnica, cu rezultate remarcabile.
Citește și: Primăria Târgoviște a achiziționat peste 400 de biciclete electrice