Topul judeţelor cu deficit de păduri
Pentru că primăvara a fost timpurie anul acesta și clima a permis, plantările de arbori au demarat în pădurile din sudul țării încă de la mijlocul lunii februarie.
Articol de Diana Oprea, Publicat: 11 Martie 2024, 12:13 • Actualizat: 11 Martie 2024, 13:14
Potrivit celor mai recente date ale Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), judeţele cu deficitul cel mai mare de păduri sunt Călăraşi (4% păduri din suprafaţa judeţului), Teleorman (5%), Constanţa (6%), Ialomiţa (6%) și Brăila (6%).
Suprafețele forestiere absorb dioxidul de carbon și oferă oxigenul necesar vieții.
Rolul crucial al pădurilor
Copacii acționează ca un filtru de aer, având rol de "plămân" natural., notează Radio România Constanța.
De asemenea, pădurile rețin apa în sol și reduc astfel riscul de inundații, iar rădăcinile lor stabilizează pământul în care cresc, prevenind alunecările de teren.
Inițiativa Romsilva
Pentru că primăvara a fost timpurie anul acesta și clima a permis, plantările de arbori au demarat în pădurile din sudul țării încă de la mijlocul lunii februarie.
Regia Națională a Pădurilor - Romsilva va planta în 2024 circa 26 milioane de puieți forestieri și va regenera peste 12.000 hectare în fondul forestier, proprietatea publică a statului, în cele două campanii de împăduriri, de primăvară și de toamnă, transmite Antena Satelor.
În fiecare an, între 15 martie și 15 aprilie, se desfășoară Luna Pădurii, un eveniment care evidențiază rolul și importanța copacilor în menținerea echilibrului în natură și contrinuie la sensibilizare a cetăţenilor şi a autorităţilor publice locale cu privire la rolul fundamental al pădurilor în menţinerea echilibrului ecologic.
Citește și: Căprioară albă, fotografiată pe Valea Porții din Bran