VASLUI: Proiectul „A.C.T.I.V. – Adaptabil-Conectat-Tânăr-Inovativ-Voluntar”, implementat de AJOFM
Proiectul în valoare de 10 milioane de lei urmărește reducerea excluziunii sociale și îmbunătățirea integrării socio-profesionale a tinerilor neșcolarizați.

Articol de Diana Oprea, Publicat: 16 Mai 2025, 18:01 • Actualizat: 16 Mai 2025, 18:01
Proiectul „A.C.T.I.V. – Adaptabil-Conectat-Tânăr-Inovativ-Voluntar” este implementat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vaslui, în parteneriat cu instituția similară din Bacău, Asociaţia DANKE Iaşi şi Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Vaslui.
Proiectul are o valoare totală de 10 milioane de lei și este finanțat prin Programul Educație și Ocupare, informează Radio România Iași.
Timp de trei ani, prin intermediul acestui proiect, se urmărește reducerea excluziunii sociale și îmbunătățirea integrării socio-profesionale a tinerilor, cu precădere a celor neșcolarizați, fără un loc de muncă și fără calificare profesională. Sunt priorități strategice definite la nivel european și național prin Garanția pentru Tineret.
Sunt vizați 1.576 de tineri fără acces la educație și locuri de muncă
„Grupul țintă este format din cel puțin 1.576 de tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 30 de ani, 30 de ani neîmpliniți, proveniți din regiunea Nord-Est, din județele Vaslui și Bacău.
Acești tineri se confruntă cu dificultăți la accesul la educație și locuri de muncă, iar prin intervențiile proiectului se urmărește reducerea excluziunii sociale și îmbunătățirea integrării socio-profesionale. Structura grupului țintă este diversificată, incluzând și tineri de etnie romă, care reprezintă minim 9% din numărul total de beneficiari.
Proiectul își propune implicarea cel puțin 1.576 de tineri în activitățile planificate, dintre care 1.104 tineri vor fi înregistrați la finalizarea participării, ca fiind în căutarea unui loc de muncă, fie prin intermediul AJOFM, fie printre intermediul partenerilor locali”, a subliniat purtătoarea de cuvânt al AJOFM Vaslui, Laura Toporăscu.
Câteva sute de tineri abandonează în fiecare an școala și ajung în situația în care nu pot fi angajați. Proiectul ACTIV le oferă acestora o a doua șansă de integrare pe piața muncii.
Citește și: Peste o mie de angajați din județele Caraş-Severin, Mehedinţi şi Gorj vor fi concediați