Expoziția itinerantă "Noi, Poporul: 25 de ani de Parteneriat Strategic", la Brașov
Lucrările pot fi vizionate pe strada Republicii din Brașov (în apropierea clădirii Modarom), în perioada 13 august – 3 septembrie.
Publicat: 12 August 2024, 18:00 • Actualizat: 12 August 2024, 18:04
O nouă etapă a expoziției fotografice itinerante „Noi, Poporul/We the People”, care celebrează aniversarea unui sfert de secol de Parteneriat Strategic dintre Statele Unite ale Americii și România, ajunge la Brașov.
Lucrările pot fi vizionate pe strada Republicii din Brașov (în apropierea clădirii Modarom), în perioada 13 august – 3 septembrie, relatează Radio România Cultural.
„Noi, Poporul: 25 de ani de Parteneriat Strategic” este un eseu fotografic, tematic, care explorează relațiile diplomatice, de securitate, economice, culturale dintre poporul român și cel american, spun organizatorii.
Această colecție de interacțiuni între cele două națiuni ilustrează faptul că Parteneriatul Strategic dintre Statele Unite și România este accesibil tuturor. Este o expoziție care surprinde pe larg interacțiunile dintre cele două popoare, încă de la începutul Parteneriatului Strategic în anul 1997.
Cele 150 de fotografii cuprinse în această expoziție creează un cadru personal pentru Parteneriatul Strategic, din trecut și din prezent, și oferă posibilitatea de a experimenta prietenia și colaborarea între cele două popoare, într-un nou mod.
Expoziția se axează pe tema „Noi, Poporul”/ “We the People” care este faimosul preambul al Constituției Statelor Unite și întruchiparea legăturilor umane care formează punți de înțelegere și cooperare între popoare. Diplomația și prietenia bilaterală de succes se bazează pe aceste legături și pe valorile comune pe care le înglobează.
„Elementul cu adevărat esențial în schimburile internaționale îl reprezintă această ultimă distanță de un metru, rămasă între interlocutori, care poate fi depășită prin contact personal, atunci când o persoană îi vorbește celeilalte”, spune Edward R. Murrow, cunoscut jurnalist, corespondent și, ulterior, diplomat american.
Agenția Națională de Presă Agerpres a contribuit cu un 20 de fotografii din fluxul și arhiva sale.
De asemenea, Unitatea Arhive Diplomatice din cadrul Ministerului Afacerilor Externe a oferit 13 fotografii.
Citește și: Expoziția „Universul lui Salvador Dalí” mai rămâne deschisă până la 1 septembrie