Festival Pescăresc de Buna Vestire, la București
Sute de kilograme de pește și fructe de mare vor fi pregătite în cele mai ingenioase moduri de către maeștri bucătari din toate colțurile țării.
Publicat: 20 Martie 2024, 10:18 • Actualizat: 20 Martie 2024, 11:49
Cea de-a XII-a ediție a Festivalului Pescăresc de Buna Vestire se va desfășura, între 22-25 martie, la București, în Alveola Kiseleff.
Organizatorii anunță că invitat special va fi bucătarul Ovidiu Țigănuș – Bărbosu, care îi va încânta pe participanți cu preparate delicioase și show-uri culinare cu preparate tradiționale din pește și fructe de mare, relatează Radio România București FM.
Sute de kilograme de pește și fructe de mare vor fi pregătite în cele mai ingenioase moduri de către maeștri bucătari din toate colțurile țării. De la scrumbie, hering, macrou, păstrăv, doradă, biban, crap novac, crap de dunăre, caras, somn, nisetru, biban roşu până la somon, scoici și fructe de mare, bucureștenii și turiștii vor avea ocazia să descopere arome și texturi captivante.
Printre mâncărurile pe care le vom putea gusta se numără saramura de crap, storceagul pescăresc, mititei sau chifteluțe din pește, precum și deserturi savuroase cum ar fi cozonaci, plăcinte poale-n brâu din Bucovina, clătite, bubble waffles și multe altele.
Proaspăt, afumat sau marinat, prăjit, la grătar sau pe plită, cu mămăliguță și usturoi sau cu lămâie, în plăcinte, crochete sau sărmăluțe, peștele va face senzație la Festivalului Pescăresc de Buna Vestire.
Pentru cei care nu consumă pește, va exista o varietate de preparate la grătar pentru a satisface toate preferințele culinare, iar pentru cei care țin post, la festival se vor regăsi, printre preparatele de pește și carne, tocănițe gustoase de post, sarmale de post și multe altele.
Atmosfera va fi animată activități și surprize pentru toți participanții, precum ateliere de creație pentru copii, pictură și facepainting, promit organizatorii.
De asemenea, iscusința va fi testată în concursul „Pregătește cel mai delicios borș pescăresc”. Organizatorii au promis că se ocupă de ingredientele de calitate, iar participanții trebuie doar să aducă priceperea și rețeta secretă.
Câștigătorul va fi desemnat chiar de către maestrul bucătar Bărbosu (Ovidiu Țigănuș) și va fi răsplătit cu un coș plin cu produse din cadrul evenimentului.
Înscrierile se fac începând de vineri (22 martie) și până duminică (24 martie), ora 10:00, când va fi dat startul concursului.
Buna Vestire din 25 martie, una dintre cele mai mari sărbători religioase din Postul Paștelui, este cunoscută în popor şi ca Blagoştevenia și este praznicul în amintirea zilei în care Sfântul Arhanghel Gavriil a vestit Sfintei Fecioare că va naște pe Fiul lui Dumnezeu.
Citește și: Primul traseu din Delta Dunării destinat bărcilor nepoluante va avea propria aplicație