Președintele OMD Mamaia - Constanța, la RRA, despre tarifele mari de pe litoral
Invitatul la „Apel matinal” de la RRA a explicat de ce sunt prețuri mari pe litoral.
Articol de Ana-Maria Anitoiu, Publicat: 07 Mai 2024, 09:14 • Actualizat: 07 Mai 2024, 09:15
Președintele Organizației Managementul Destinației (OMD) Mamaia - Constanța, George Măndilă, invitat la „Apel matinal” de la Radio România Actualități (RRA), marți, 7 mai, a explicat care sunt motivele pentru care tarifele de pe litoralul românescu sunt mari.
Potrivit acestuia, porumbul nu s-ar mai vinde cu 10 lei bucata pe litoral dacă turiștii nu l-ar cumpăra la acest preț. El a explicat că este vorba despre un paradox al economiei de piață vizibil în locurile aglomerate.
„Un porumb la 10 lei nu ar avea acest preț dacă cineva nu ar da banii pe el. Cei care sunt operatori economici pe aceste produse care par exagerate la un moment dat, în câteva zile vor să scoată tot.
Este pur și simplu un paradox al economiei de piață care se întâmplă în locurile aglomerate și este valabil peste tot, nu numai la noi. Oamenii încearcă să speculeze, oamenii prevăd o anumită nevoie de moment.”, a spus invitatul la „Apel matinal” de la Radio România Actualități.
Președintele OMD Mamaia - Constanța, despre prețurile de la restaurante
De asemenea, președintele OMD Mamaia - Constanța a spus că la restaurante se observă o creștere a tarifelor din mai multe motive, cum ar cheltuielile foarte mari cu personalul, creșterea cantității de marfă sau scumpirea energiei electrice.
„Toată lumea încearcă să țină un procent de profit cât de cât ridicat. Din pricina aceasta au venit pe prețuri mari. Eu nu le dau dreptate neapărat tot timpul. Agenții economici ar trebui să stea într-o politică echilibrată a prețurilor, să facă business pe termen lung, pentru că altfel vor dispărea din piață.”, a mai spus el.
Citește și: Cele mai mari scumpiri din România în martie, înregistrate la serviciile poștale, detergenți și medicamente