Meteorolog ANM, la RRA: Vreme schimbătoare de joi până duminică, va ploua în unele regiuni
Zilele frumoase vor alterna cu cele ploioase, aşadar precipitaţiile nu se opresc.
Articol de Ana-Maria Anitoiu, Publicat: 14 Martie 2024, 08:51 • Actualizat: 14 Martie 2024, 08:51
Vremea va fi schimbătoare începând de joi, 14 martie, până duminică, 17 martie. Va ploua în mai multe regiuni ale țării, mai ales în ultima zi a săptămânii, atunci când precipitațiile vor veni dinspre Europa Centrală şi vor afecta în special vestul, centrul şi nordul ţării, după cum a anunțat meteorologul ANM Mihai Huştiu, joi, la Radio România Actualități.
Potrivit specialistului de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), temperaturile se vor apropia de normalul acestei perioade. Însă, în ciuda faptului că ploile vor scădea în intensitate spre finalul săptămânii, vor reveni începând de duminică.
Unde va ploua de joi până duminică
Meteorologul a anunțat că ploile sunt mai insistente joi, în Transilvania și Muntenia, unde se vor înregistra cantităţi de apă de 10-15 litri pe metrul pătrat. Local va ploua şi în Oltenia, Dobrogea, Moldova şi izolat în celelalte regiuni.
Ulterior, vineri, vremea va fi închisă în sudul, centrul și estul țării, dar ploile se vor mai rări. Va mai ploua prin Muntenia, local prin Transilvania şi Dobrogea și doar izolat prin restul ţării. Temperaturile vor începe să crească în partea de vest, unde vor ajunge la 15, posibil 16 grade Celsius.
În weekend, vremea va deveni mai bună. Ziua de sâmbătă se anunţă în general frumoasă, cu ploi izolate doar prin centrul şi sudul ţării.
„Duminică așteptăm ploi dinspre Europa Centrală”
„Însă duminică aşteptăm alte ploi, ce vin dinspre Europa Centrală şi vor afecta mai ales vestul, centrul şi nordul ţării. Cu alte cuvinte, o vreme schimbătoare în perioada următoare. Chiar dacă temperaturile mai cresc la final de săptămână, ploile rămân prezente în anumite zone ale ţării.
Risc mare de avalanșă în Munţii Făgăraş şi Bucegi
Specialiștii au avertizat în privința unui risc mare de avalanşă în Munţii Făgăraş şi Bucegi, la peste 1.800 de metri altitudine, unde a nins foarte mult în ultima perioadă. Stratul nou de zăpadă poate aluneca peste straturile mai vechi şi astfel se pot genera avalanşe.
Cel mai mare strat de zăpadă la o staţie meteo din ţară este la Bâlea Lac, unde cele mai recente informări spun că ar fi în jur de 180 de centimetri, potrivit Radio România Actualități.
Accesul în zona turistică Bâlea Lac se poate face doar cu telecabina, dacă sunt condiţii meteo bune. Circulaţia rutieră este închisă pe Transfăgărăşan, între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac.
Citește și: A fost cea mai caldă lună februarie din toate timpurile