REGES-ONLINE: Noul sistem online pentru evidența salariaților va înlocui Revisal
Pentru a facilita adaptarea la noul sistem, angajatorii au la dispoziţie şase luni pentru a face tranziţia de la Revisal la REGES-ONLINE.

Articol de Andrei Ilinca, Publicat: 27 Martie 2025, 14:12 • Actualizat: 27 Martie 2025, 16:42
Un nou sistem online pentru evidenţa salariaţilor, REGES-ONLINE, va fi implementat în locul Revisal
Un nou sistem online pentru evidența salariaților, REGES-ONLINE, va fi implementat, urmând ca tranziția de la Revisal să se efectueze în șase luni.
„Un nou sistem online pentru evidenţa salariaţilor va fi implementat în România: REGES-ONLINE. Va înlocui complet aplicaţia cunoscută de angajaţi şi de angajatori sub numele de Revisal, depăşită în raport cu volumul de informaţii despre relaţiile de muncă, complexitatea acestora şi evoluţia tehnologiei”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.
Proiectul este finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
„În Revisal erau înregistrate, pe 26 martie 2025, peste 6,7 milioane de contracte individuale de muncă, mai mult de 5,7 milioane de salariaţi şi peste 750.000 de angajatori. Prin implementarea noii platforme va fi simplificat accesul angajatorilor şi al salariaţilor în sistem, se va reduce birocraţia şi vor fi actualizate mai rapid datele despre raporturile de muncă”, a precizat Mihai Constantin.
Termen de șase luni pentru implementarea REGES-ONLINE
În termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a Hotărârii de Guvern aprobate joi va fi emis un ordin al ministrului Muncii, Familiei, Tineretului şi Solidarităţii sociale care va reglementa procedura de acces în vederea completării, transmiterii şi interogării datelor în acest nou registru.
„Pentru a facilita adaptarea la noul sistem, angajatorii au la dispoziţie şase luni pentru a face tranziţia de la Revisal la REGES-ONLINE”, a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului.
Potrivit acestuia, noul sistem va aduce o digitalizare completă a procesului de gestionare a datelor privind raporturile de muncă.
„Angajatorii nu vor mai fi nevoiţi să instaleze aplicaţii locale pe propriile device-uri, vor putea accesa prin web securizat acest serviciu pus la dispoziţie de către stat. Implicit, se va spori securitatea datelor gestionate în acest registru, se vor reglementa obligaţiile pentru angajator de a transmite datele despre noii salariaţi cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii, va creşte transparenţa şi se vor elimina dificultăţile birocratice, va creşte disciplina în transmiterea datelor, cu beneficii conexe numeroase, va creşte gradul de conformitate al angajatorilor şi se va reduce numărul de abuzuri legate de întârzierea acestor raportări”, a detaliat Constantin.
Citește și: România, printre statele UE cu cea mai redusă populație activă în muncă