UCRAINA: Pentru a doua noapte la rând, dronele rușești i-au terorizat pe locuitorii Odesei
Oamenii se plâng că nu sunt destule buncăre, iar cele deja existente sunt fabricate pentru un număr redus de persoane
Publicat: 06 Martie 2024, 10:11 • Actualizat: 06 Martie 2024, 10:55
Rusia a lansat noi atacuri, în noaptea de marți spre miercuri, împotriva oraşelor ucrainene, relatează Radio România Actualități.
Locuitorii Odesei, port la Marea Neagră, au fost teorizați de dronele Shahed pentru a doua noapte la rând.
Civilii au fost sfătuiţi să caute adăpost. Totuși, mulți dintre aceștia se plâng că nu sunt destule buncăre, iar cele deja existente sunt fabricate pentru un număr redus de persoane, după cum transmite Alex Buzică, trimisul RRA în Ucraina.
Atacuri intensificate
Dronele kamikaze au fost îndreptate şi spre oraşul Ismail, însă antiaeriana din regiune a reuşit să le intercepteze din timp şi au fost doborâte la sute de kilometri distanţă de oraşul situat foarte aproape de graniţa cu România.
Ucrainenii spun că atacurile ruseşti s-au intensificat de la începutul anului.
În presa locală din regiunea Odesa s-au publicat investigaţii în care se relatează despre o deturnare de fonduri româneşti în oraşul Ismail.
Mai mult, municipalitatea este acuzată că a folosit sisteme de supraveghere publice cu recunoaştere facială, dar care aveau instalate softuri ruseşti şi se crede că Serviciul de informaţii din Rusia ar fi încercat să le monitorizeze.
Femeile şi copiii aleg să se retragă spre Ismail, România sau Republica Moldova.
Din motive nescunoscute, un incendiu a cuprins un parc din capitala Kiev. Pompierii au reușit să stingă flăcările, nefiind raportate victime.
❗️An eco park Osokorky, in #Kyiv, is on fire, the Kyiv City State Administration reports.
— KyivPost (@KyivPost) March 5, 2024
The fire broke out in the grass and reed covering an open area near Lake Tyagly. Firefighters are working to contain it. pic.twitter.com/ZgQIwVJNGO
Curtea Penală Internaţională a emis, marți, mandate de arestare pentru doi ofiţeri ruşi de rang înalt pentru crime de război comise în Ucraina, anume fostul comandant al aviaţiei cu rază lungă de acţiune care a ordonat bombardarea cartierelor de locuinţe din Mariupol şi de fostul comandant al flotei ruse de la Marea Neagră, acuzat şi el de bombardarea infrastructurii civile.
Anul trecut, instanţa internaţională a emis un mandat de arestare, tot pentru crime de război, şi pentru preşedintele rus, Vladimir Putin.
Tot marți, serviciul de informaţii militare al Ucrainei a anunţat că încă o navă militară rusească a fost scufundată în Marea Neagră, după ce a fost lovită de drone navale.
Citește și: Rușii încearcă să racoleze ucraineni în stânga Nistrului