Primul tip de carne artificială aprobat în Europa va fi consumat de animalele de companie
Carnea cultivată în laborator este creată în urma unui proces prin care se folosesc celule animale pentru a crea ţesut muscular asemănător cu carnea provenită de la animale sacrificate

Articol de Andrei Ilinca, Publicat: 17 Iulie 2024, 15:55 • Actualizat: 17 Iulie 2024, 15:54
Un start-up care produce carne de pui din celule cultivate în laborator va putea comercializa produsul în Marea Britanie, acesta fiind destinat animalelor de companie.
Odată cu obţinerea aprobărilor necesare, start-up-ul Meatly a informat miercuri că are de gând să înceapă să producă eşantioane comerciale ale hranei sale pentru animale, în contextul în care lucrează în continuare la reducerea costurilor şi extinderea producţiei până la o scară industrială în următorii trei ani.
„Proprietarii de animale de companie caută o modalitate mai bună pentru a-şi hrăni pisicile şi câinii cu carne. Acum ne putem continua misiunea de a le da consumatorilor o alegere uşoară”, a declarat directorul general de la Meatly, Owen Ensor.
Probleme pentru companiile producătoare de carne artificială
Carnea cultivată în laborator a ajuns în atenția publicului cu cinci ani în urmă, promițând că va diminua impactul asupra mediului provocat de carnea produsă tradițional. Dar companiile se confruntă în prezent cu reducerea investițiilor, a dificultăților de a ajunge la un volum mare de producție și a reacțiilor otile apărute în rândul publicului.
Carnea cultivată în laborator este creată în urma unui proces prin care se folosesc celule animale pentru a crea ţesut muscular asemănător cu carnea provenită de la animale sacrificate, potrivit Agerpres.
Cum obținerea aprobărilor pentru consumul oamenilor a devenit un proces îndelungat în Europa, companiile din domeniu s-au orientat către Asia și SUA pentru viitor. Chiar dacă America şi Singapore au permis vânzarea de carne de pui cultivată în laborator către oameni, cantităţile vândute până acum au fost minimale.
Citește și: Unt făcut din aer în loc de lapte, noutate alimentară. „Are un gust foarte bun”