Maxim Belciug și Gabriel Bălașa, în concert de chitară la Institutul Cervantes
Repertoriul va include compoziții dedicate spațiului mediteranean.
Publicat: 12 Aprilie 2024, 10:51 • Actualizat: 12 Aprilie 2024, 14:01
Cel de-al doilea concert de chitară din seria de evenimente organizate de Institutul Cervantes din București și Asociația Kitarodia sub genericul "¡Viva la guitarra!" este programat marți, 16 aprilie, de la ora 19:00.
Protagoniștii serii vor fi Maxim Belciug și Gabriel Bălașa, notează Radio România Cultural.
Repertoriul va include compoziții dedicate spațiului mediteranean, precum Improvizații pe „Aire istmeño” de Gerardo Tamez, Improvizații pe „Folías españolas”, Improvizații pe „Pasacalle francés”, „Canción triste” – Carlos Fariñas, La cumparsita – Gerardo Matos Rodríguez, Variațiune pe „Lágrima” de Francisco Tárrega, Colombianas – flamenco tradițional sau Sonata baroca iberoamericana – Anonim.
Accesul publicului la evenimente este gratuit, în limita locurilor disponibile, pe bază de rezervare printr-un mesaj trimis către cultbuc@cervantes.es (rezervarea devine valabilă după primirea confirmării în scris).
Maxim Belciug, chitaristul „Încântărilor”
Un artist clasic în formarea sa, Maxim Belciug este un nume cunoscut iubitorilor de muzică. Este chitaristul „Încântărilor”, cel care se încăpăţânează să creadă că frumuseţea va mântui, totuși, lumea. A cântat pe cele mai mari scene ale lumii, la Paris, Roma, Veneţia, Varşovia, Belgrad, Viena, Stockolm sau Budapesta, dar și pe toate marile scene ale muzicii clasice din ţară: Ateneul Român, Sala Radio, pe scenele Filarmonicilor, la Teatrul Nottara, Teatrul Naţional Bucureşti sau Teatrul Naţional din Iaşi.
Gabriel Bălaşa, percuţionist creativ
Gabriel Bălaşa este un nume frecvent întâlnit pe scena muzicală under şi overground. Un percuţionist inspirat, apreciat pentru prezenţa sa creativă. A susținut concerte la festivaluri naționale și internaționale în România, Ungaria, Portugalia, Franța, Marea Britanie, Germania, China sau India.
Împreună, cei doi formează un duo la fel de insolit ca și muzica lor. Un melanj exuberant de clasic și improvizație, exotisme pline de culoare, accente de world music, valsuri, tangouri, tarantelle, incursiuni în baroc și ritmuri latino-americane.
Citește și: Casa Regelui Charles din Viscri, redeschisă pentru public