"Salinate de Turda", al 13-lea produs românesc recunoscut la nivel european
Produsul este obținut din carne de porc, afumat şi uscat, obţinut prin procesul de sărare umedă cu saramură naturală.
Publicat: 03 Noiembrie 2023, 11:06 • Actualizat: 22 Martie 2024, 13:07
Comisia Europeană a aprobat înscrierea produsului "Salinate de Turda" în registrul celor care beneficiază de Indicaţie Geografică Protejată.
Este al treisprezecelea produs românesc recunoscut şi înregistrat la nivel european, potrivit Antenei Satelor.
"Salinatele de Turda" sunt obținute din carne de porc, afumat şi uscat, obţinut prin procesul de sărare umedă cu saramură naturală.
Produsul se comercializează sub diferite denumiri, precum ceafă, cotlet, piept şi pulpă de porc.
Magiunul de prune de Topoloveni, scrumbia afumată de Dunăre şi telemeaua de Sibiu sunt alte câteva produse româneşti înregistrate la nivel european.