BUCUREȘTI: Lucrările pentru linia de tramvai din Piața Unirii, desfășurate de Primăria Capitalei, în colaborare cu Primăria Sectorului 4
Lucrările vor fi realizate concomitent cu cele de la Planșeul Unirii.

Articol de Diana Oprea, Publicat: 06 Noiembrie 2024, 16:11 • Actualizat: 06 Noiembrie 2024, 16:11
Primăria Capitalei și Primăria Sectorului 4 ar putea colabora pentru desfășurarea lucrărilor la linia de tramvai ce urmează să traverseze Piața Unirii. Lucrările se vor desfășura simultan cu cele la Planșeul Unirii.
Lucrările încep în câteva săptămâni
„Importantă pentru noi toți este ideea de a pune în siguranță centrul Bucureștiului. De aceea, echipele tehnice de la Primăria Municipiului București, respectiv echipa tehnică de la Primăria Sectorului 4 colaborează și cooperează pentru ca toată lumea să fie mulțumită de calitatea, respectiv cantitatea documentelor pe care le-am oferit.
Și mizăm că, în cel mai scurt timp – e o chestiune de săptămâni, să putem ajunge la un numitor comun – lucrările o să înceapă. Mai mult decât atât, îmi exprim public disponibilitatea de a sprijini proiectul tramvaiului din Piața Unirii.
Avem procedurile necesare pentru a veni în sprijinul Primăriei Municipiului București, astfel încât linia de tramvai pe care Municipalitatea dorește s-o construiască în acea zonă – o linie foarte utilă pentru toți bucureștenii, să poată să fie implementată simultan cu lucrările pe care le derulăm la Planșeul Unirii”, susține Daniel Băluță.
Toate avizele importante au fost obținute
Toate avizele importante pentru lucrările la Planșeul de la Piața Unirii au fost obținute pe certificatul de urbanism eliberat de Primăria Capitalei, astfel încât, după primirea avizelor de la Comisia de Circulație și Direcția de Mediu a Municipalității și de la ALPAB, se va putea obține autorizația de construire.
„În momentul în care vorbim noi, acum, toate avizele importante sunt obținute, inclusiv Metrorex, apă și canal, energie, gaze, toate sunt obținute. Aviz confirmat de la Apele Române, am fost în Comisia de la Mediu, s-a făcut o ședință extraordinară și am fost și acolo.
Toate sunt obținute pe Certificatul de urbanism de la Primăria Capitalei. A fost întocmită o nouă documentație tehnică de obținere a autorizației de construire, vizată de experți și de verificatori, pe Certificatul de urbanism de la Primăria Capitalei.
În momentul în care vom primi și ultimele avize de la Primăria Capitalei, vom depune toată documentația și vom obține Autorizația de Construire, emisă de Primăria Capitalei. Iar de atunci, intrăm în linie dreaptă să eliberăm Ordinul de începere a lucrărilor și ne vom apuca de treabă”, a declarat directorul de Investiții al Primăriei Sectorului 4, Marius Coaje pentru București FM.
Trei din cele patru faze, avizate de Nicușor Dan
Pe 30 octombrie, primarul general al capitalei Nicușor Dan spunea că Municipalitatea va aviza trei din cele patru faze ale lucrării de la Planșeul Unirii.
Numai etapa care ar urma să se desfășoare în imediata apropiere a Hanului lui Manuc ar fi urmat să mai întârzie, până în momentul în care Primăria Capitalei ar reuși să finalizeze proiectul liniei de tramvai ce ar urma să traverseze Piața Unirii, spunea edilul șef.
„Am agreat, în primul rând ca ei (n.r., reprezentanții Primăriei Sectorului 4) să vină cu așa-numitul DTAC – e proiectul tehnic ușor simplificat, să fie clar pentru toată lumea pe ce proiect se ia avizul. Au zis că fac asta.
Era un proiect împărțit și, din nou, vorbim de parc, nu vorbim de pasaj, parc și străzi, nu vorbim de pasaj, deci doar de planșeu. Era împărțit pe patru etape, din care prima, în parc, a doua către Hanul lui Manuc, a treia, la fântâni și a patra lipită de pasaj.
Și am agreat să le dăm avizul pe fazele unu, trei și patru, cu condiția ca ei să vină cu proiectul tehnic, ca să rămânem clari, și cu marcarea pe planșele de circulație a intrărilor în șantier, e o chestie tehnică.
Sperând ca, până în momentul în care ei să aibă nevoie de faza a doua, noi să terminăm documentația pentru tramvaiul care va trece prin Piața Unirii și să facem împreună”, spunea Nicușor Dan.
Citește și: Extinderea rețelei de apă, în județul Bistrița-Năsăud, în valoare de 12,5 milioane de lei din PNRR